Anal fissür (makad çatlağı) tedavisinde ameliyatsız çözüm olan botox tedavisi

Anal fissür (makad çatlağı) tedavisinde ameliyatsız çözüm olan botox tedavisi

Anal fissür (makat çatlağı); makat ağzında kabızlığa bağlı olarak meyadana gelen dışkılama esnasında çok şiddetli ağrıya ve kanamaya neden olan anal kanaldaki çatlaklara verilen addır.

ANAL FİSSÜR İLE HEMOROİD AYNI HASTALIK MIDIR?

Hayır. Anal fissür (makat çatlağı) sebep olduğu şikayetler nedeniyle sıklıkla hemoroid ya da halk arasındaki adıyla 'basur hastalığı' ile karıştırılmaktadır. Bu nedenle anal fissür (makat çatlağı) olan hastaların önemli bir kısmı kendilerinde hemoroid ya da basur hastalığı olduğunu düşünerek doktora gitmemekte, bu durum da ameliyatsız ve basit bir tedavisi olan anal fissür (makat çatlağı) hastalığının tedavisinde gecikmelere sebebiyet vermektedir.

ANAL FİSSÜR TANISI NASIL KONUR?

Anal fissür tanısı oldukça basittir ve genellikle fizik muayene dışında diğer muayene araç ve gereçlerine ihtiyaç duyulmaksızın tanı konulabilmektedir.

ANAL FİSSÜR NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Anal fissür tedavisinde kabızlığı ve ağrıyı giderici ilaçlar, oturma banyosu, kas gevşetici lokal merhemler, ameliyat ya da cerrahi tedaviler ile son yıllarda botox injeksiyonu uygulanmaktadır.

BOTOX İNJEKSİYONU ANAL FİSSÜR TEDAVİSİNDE ETKİLİ BİR TEDAVİ YÖNTEMİ MİDİR?

Anal fissür (makat çatlağı) hastalığından son yıllarda başarıyla uygulanan ve anal bölgeye tek bir kez uyguladığımız Botox injeksiyonu ile olguların çoğunda ameliyatsız olarak kurtulmak mümkündür.

BOTOX İNJEKSİYONUNUN AVANTAJLARI NELERDİR?

Kolay uygulanabilir bir yöntem olan Botox injeksiyon tedavisi sayesinde hastalar ameliyatın neden olduğu ağrı, iş-güç kaybı ve gaz-dışkı kaçırma gibi ciddi komplikasyonlardan korunmuş olmaktadır.

Botox tedavisi son yıllarda anal fissür (makat çatlağı) tedavisinde ağrısız ve ameliyatsız bir yöntem olarak yüksek bir başarı oranı ile uygulanmaktadır.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Cengiz Erenoğlu

Aralık 1965 yılında Alpullu’da dünyaya geldim. İlk ve orta öğretimimi Lüleburgaz’da tamamladım. Liseyi 1983 yılında Kuleli Askeri Lisesi’nde bitirdikten sonra, aynı yıl Gülhane Askeri Tıp Akademisi Askeri Tıp Fakültesi’ne girdim ve 1989 yılında Tabip Teğmen rütbesiyle mezun oldum. GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesinde bir yıl ‘stajyer tabip subay’ olarak çalıştıktan sonra, 1990-1992 yılları arasında Eleşkirt/Ağrı 29. Piyade Alay Komutanlığı Revir Baştabibi olarak kıta hizmetini yerine getirdim. Genel Cerrahi uzmanlık eğitimimi 1992-1996 yılları arasında GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde tamamladım. 1996-2004 yılları arasında GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Genel Cerrahi Servisi’nde uzman ve Yardımcı Doçent olarak çalıştım. Aralık 1999 yılında laparoskopik cerrahi konusunda dünyaca tanınmış merkezlerden olan IRCAD, Strasburg, Fransa’da b ...

Etiketler
Anal fissür
Prof. Dr. Cengiz Erenoğlu
Prof. Dr. Cengiz Erenoğlu
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube