Mthfr 1298 homozigot, Pal 4G/5G heterozigot

AD

Asy*** D***

16 Ocak 2021
Selam Mehmet bey. Bende bir kizim 35haftalik dogdu. Ve sonra 2dusuk yaptim. Trombofili panelimde Mthfr1298 homozigot mutant ve Pal 4G/5G heterozigot mutant çıktı. 3aydir aspirin 100mg ve folik asit 500 kullanıyorum. Simdi 4 haftalik gebeyim kan sulandirici iğne yapmalimiyim? Bu cok ciddi sorunmu?
2 cevap
431 görüntülenme

Cevaplar (2)

Prof. Dr. Mehmet Ali Ergün

Prof. Dr. Mehmet Ali Ergün

Tıbbi Genetik
kesinlikle onemsiz bir durum dusuklerden analiz yapildi mi ve 2 dusuk sonrasi siz ve esinizden kromozom analizi yapildi mi
16 Ocak 2021
AD
Hayir yapilmadi. Akraba evliliği miz var bu arada. Sukur bir kizim var saglikli 35haftalik dogdu. Dogum uzmani iki dusuk sonrasi olan simdiki gebeliyimde 5ci haftadan her gun 0.4 clexane vurmami soyledi. Bir kac dogum uzmanina gittim hepsi ayni seyi soyledi, cok kararsizim hocam. Sizce iğneyi vursam bi zarari olurmu?
19 Ocak 2021
Prof. Dr. Mehmet Ali Ergün

Prof. Dr. Mehmet Ali Ergün

Tıbbi Genetik
Burada karar kadin dogumcunuzun olmasi dogrudur
20 Ocak 2021