Yas

Yas

Yas

 

Sevilen kişinin kaybı geride kalanların ruhunda yara bırakır. Onsuz hayata devam etmek hiç bilinmeyen bir deneyimdir. Kişinin kalbinde derin acı, üzüntü kalır. Zordur kayıp. Bahsettiğim tepkiler nasıl verilmez ki..

Uzun süreli yaşanan bu belirtilerin zamanla azalmaması, yerine başka psikolojik belirtilere bırakması ise kişide ek psikolojik tanılar oluşturabilir. Bu sebeple, süreci ertelemek yerine yasımızı yaşamalıyız.

Bu makale 31 Ağustos 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. İrem Nur Karahisar Yüksel

  Uzm. Kl. Psk. İrem Nur Karahisar Yüksel , Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünden 2018 yılında onur öğrencisi olarak mezun oldum. Kent Üniversitesi Klinik Psikoloji Tezli bölümünden ise 2021 yılında mezun oldum. Öğrencilik yıllarımda TOÇEV, Ekip Norma Razon, Türkiye Hastanesi ve Ayten Zara World Human Relief gibi çeşitli ekiplerle staj şansım oldu. İngilizce ve işaret dili öğrenerek eğitimime devam ettim. Yas, Kriz ve Travma Terapisi eğitimi aldım. Çocuk ve Ergen Psikopatolojileri, Deneyimsel Oyun Terapisi alanlarında eğitim alarak çocuk ve ergen alanında çalışmalarıma devam ettim. Şema Terapi eğitimi alarak yüksek lisansım sırasında Bilişsel Davranışçı terapi ekolü ile yetişkin alanında seanslarıma devam ettim. 2018 yılından bu yana Şişli Belediyesinde çalıştım. Mahalle evi, toplum merkezi, kreş gibi çeşitli yerlerde eğitim ve danışan ...

Etiketler
üzüntü
Uzm. Kl. Psk. İrem Nur Karahisar Yüksel
Uzm. Kl. Psk. İrem Nur Karahisar Yüksel
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube