Vitamin deposu gıdalar

Vitamin deposu gıdalar

PROPOLİS & ROYAL GELLY & ACEROLA:

Propolis; Pro: Ön Polis: Koruma yani ön koruma anlamına gelmektedir. Yapışkan, reçinemsi bir madde olan Propolisi bal arıları değişik bitkilerden toplayarak kovanlarına getirirler. Arılar kovanı dış etkenlerden, mikro organizmalardan ve diğer zararlılardan korumak için üzerini propolis le kaplarlar. İçeriğinin önemli bir bölümünü flavonoitlerin oluşturduğu propolisin bileşiminde, polifenoller, fenolik asitler ve bunların esterleri, terpenler, steroitler, B1, B2, C ve E vitaminleri, mineraller ve aminoasitler yer alır.

Arı sütü; 6-12 günlük isçi arıların kafalarındaki çene altı (Mandıbular) ve hipofarenks (Hypophryngeal) bezlerinden salgılanan, besin değeri ve biyolojik ktivitesi çok yüksek değerli bir üründür. Beyaz-krem renkte, pelte kıvamda, kendine özgü kokusu ve ekşi-acı bir tadı bulunmaktadır. Arı sütü kovan içerisindeki genç larvaların ve ana arının beslenmesi için kullanılır.

Acerola Kirazı; Tropikal bir ağaç olan Acerola ağacının meyvası. Barbados kirazı olarak da tanınan Acerola kirazı bilinen en zengin doğal C vitamini kaynaklarından biridir. Acerola meyvesi, yüksek oranda A, B1 ve B2 vitaminlerini içerdiği gibi aynı zamanda çok zengin bir C vitamini kaynağıdır. 100 gram Acerola meyvesinde bulunan C vitamini miktarı, aynı miktardaki limon ya da portakalın 80 katı kadardır.

FAYDALARI

Astım ve akciğer hastalıklarında en önemli desteği sağlar, uykusuzluk problemini çözmeye,

Mide ülseri,böbrek hastalıkları, kırıkların daha hızlı,

Saç, cilt ve tırnakların beslenmesi ve güçlendirilmesine,

Üreme ve boşaltım sistemini korumaya, ruhsal ve zihinsel (mental) dayanıklılığı,

Düşük tansiyon dengelemeye, metabolizmayı canlandırmaya, enerji vermeye,

Bedensel ve zihinsel yorgunlukların giderilmesine,

Yaşlılıktan oluşan damar sertliği ve bitkinlik hallerinin giderilmesine,

Çocukların dengeli beslenmesine aynı zamanda diş ve kemiklerinin gelişmesinede,

Kadınların periyodik dönemlerinde bozulan kan dengesinin düzenlenmesine,

Cinsel faaliyetlerin,

Ruhsal ve zihinsel (mental) dayanıklılığı,

Soğuk algınlığı ve griple mücadelede yardımcıdır.

Gıda destekleyicisi bu ürünler ile herhangi bir teşhis, tedavi, iyileştirme veya özel bir hastalık ya da hastalıkları önlemeleri gayesi güdülmemektedir. Eğer herhangi bir rahatsızlık yaşıyorsanız önce doktorunuza başvurunuz.

 

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm.Dr. Ender Vardar

Uzm. Dr. Ender VARDAR, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı'nda yapmıştır. 2003 - 2005 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi'nde Tıbbi Hipnoz, Hipnoterapi ve Psikoterapi eğitimlerine katılmış olan Uzm. Dr. Ender VARDAR, OMNİ Hipnoz Akademisi'nde İleri Hipnoz Eğitimleri ve CİSED'de Cinsel Terapi ve Evlilik Terapisi eğitimleri almıştır. Ayrıca Psikoterapi Enstitüsü'nde Bütüncül Psikoterapi eğitimlerine ve Hippocampus Enstitüsü'nde Bio-sibernetik Regülasyon, Biorezonans Terapi eğitimlerine katılmış ve sertifika sahibi olmuştur. Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı & Tamamlayıcı Tıp -  Psikohipnoterapist ve Cinsel Terapist olarak hastalarına hizmet vermekte olan Uzm. Dr. End ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
youtube
Uzm.Dr. Ender Vardar
Uzm.Dr. Ender Vardar
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube