Varikosel tedavisinde mikrocerrahinin yeri

Varikosel tedavisinde mikrocerrahinin yeri

Çocuk sahibi olamayan çiftlerde erkeklerde yaklaşık %40 oranında varikosel tespit edilmektedir. Varikosel, testis etrafındaki damarların genişlemesi olup testisi olması gerekenin daha üzerinde vücut sıcaklığına maruz bırakarak kaliteli sperm üretimini bozabilir.

Klasik yöntemlerde, genişlemiş damarlarına haricinde olan lenfatik yollar izlenemediğinden, ameliyat sonrası hidrosel denilen testis etrafında sıvı toplanması hadisesi gerçekleşme ihtimali yaklaşık on hastanın birinde görülebilmektedir. Mikroskop ile yapılan teknikte ise bu ihtimal %1'den daha düşük seviyede gerçekleşmekte olup testisi besleyen atardamarın korunması ihtimalini de artırmaktadır.

Günübirlik işlem olup hasta isterse ameliyat akşamına eve gidebilmektedir. Birkaç gün istirahat sonrası aktif yaşamına geri dönebilir.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Kemal Topaloğlu

Op. Dr. Kemal TOPALOĞLU, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde (İngilizce) bölümünü 2008 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2008 - 2014 yılları arasında Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Üroloji Uzmanı olmuştur.

Iğdır Devlet Hastanesi, Özel Avcılar Anadolu Hastanesi, Medilife Bağcılar Hastanesi gibi özel kurumlarda görev almış olan Op. Dr. Kemal TOPALOĞLU, mesleki çalışmalarına İstanbul / Bakırköy'de devam etmektedir.

Etiketler
Mikrotese
Op. Dr. Kemal Topaloğlu
Op. Dr. Kemal Topaloğlu
İstanbul - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube