Vajinismus ve aşk kasları (pc kasları)

Vajinismus ve aşk kasları (pc kasları)

Uyguladığımız tedavi yöntemi ile, PC kasları (aşk kasları) birleşme sürecinde birleşmeye izin veren bir tepkime için yeniden eğitilir. Kas grubunun bilinçli kontrolü ile başlayarak, sistematik olarak koşullu reflekslerin değiştirilip kasılmaların oluşması engellenebilir. Aynı zamanda da, diğer ilgili organlar bilinçdışı değişik mesajlar göndermemesi için tekrardan eğitilmektedir. Teknik olarak, PC kaslarının motor hücreleri, çevrelerindeki sinir merkezlerinden ve beyinden çok çeşitli ve çelişkili uyarılar almaktadır.

Son kararı vermek zorunda olan bu sinirler, kasların kasılması mı gevşemesi mi gerektiğine, daha önceki şartlanmalara, beden ve zihinden gelen mesajların yorumuna göre karar vermektedir. Bu nedenle PC kasları, cinsel uyarılma, ağrı beklentisi, bilinçdışı duygular ve çevresel uyarılmalarla ilgili değişikliklere beyinden daha önce tepki vererek harekete geçer. Sonuç olarak, PC kasları bağımsız olarak davranır.

Zaman geçtikçe, beyinden gelen karmaşık mesajları da değerlendirmeyi öğrenir ve uygun tepki ile cevap vermeye başlar. Bu reaksiyon, şartlanmış bir reflekstir. Örnek olarak dışkı kontrolü ele alındığında; dışkı boşaltma zamanı geldiği sinyalini almış olan PC kasları, aynı zamanda zihin ve beden mesajları ile bunun uygun olmadığı sinyalini de alırsa, tüm bunlar olurken, beyin mesajların farkına varıp bir tuvalet aramaya başlayıncaya kadar bilinç başka problemlerle meşguldür. İşte bu süreçte, PC kasları dışkının salınmaması için sımsıkı kasılır.

Uygun bir yer bulunduğunda, kıyafetler indirildiğinde, beden uygun bir pozisyonda bulunduğunda PC kasları, “Boşaltım için yer ve zaman uygundur.” mesajını alır, kaslar gevşer ve boşaltım gerçekleşir. Eğer dışkılama ihtiyacı hissedildiğinde, kişi bunu yapamıyorsa, bu kaslar bilinçdışı direnç göstererek, asilik sergiliyor demektir. PC kasları kaygı veya diğer olumsuz mesajları hissetmiş ise dışkıyı tutma olarak tepki verebilir. Vajinismusta da aynı şekilde. PC kasları gibi farkında olunmayan beden mesajlarına karşı kasılma tepkisi göstermeyi öğrenmiştir. Her ne kadar danışan birleşme istiyor olsa da, kaslar bilinçdışı olarak kasılıp vajinal bölgeyi kapatacaktır.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Yasemin Yıldız

Op. Dr. Yasemin YILDIZ, 1973 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Şanlıurfa’da tamamlamıştır. Lisans eğitimine başlamış olduğu Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1997 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2000 yılında Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ihtisas eğitimine başlamıştır ve 2004  yılında eğitimini tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Normal Doğum ve Sezaryen, Tüp bebek, Jinekolojikhastalıklar ve cerrahisi ile ilgili bölümlerde uzman doktor olarak görev yapmıştır. 2008 yılında Holistik Cinsel Terapi eğitimini tamamlamasının ardından 2008 yılından beri spesifik olarak Vajinismus tedavisi ile ilgilenmekte ve bu alanda teorik ve pratik alanda çalışmalarını sür ...

Etiketler
Vajisimus kas kasilmasi
Op. Dr. Yasemin Yıldız
Op. Dr. Yasemin Yıldız
Ankara - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube