Vajinismus terapisi

Op. Dr. Yasemin Yıldız
Op. Dr. Yasemin Yıldız
30 Ocak 2016984 görüntülenme
Randevu Al
Vajinismus terapisi

Vajinismus terapisi dediğimiz aslında vajinismus tedavisinin bir sürecidir. Vajinismus hastalığı bilindiğinin aksine aylarca süren bir tedavisi yoktur. Vajinismus hastasının durumuna göre 3-5 seansta çözülebilecek bir psikolojik hastalıktır.

Vajinismus hastaları; tedavi olma süreçlerini, çift olarak tedavi olmak istediklerine karar verdikleri anda başlatırlar. Vajinismus terapisi birçok hastaya saçma gelebilmektedir. Hastalarda “Benim korkarak yapamadığım bir şeyi doktor bana nasıl yaptıracak” düşüncesi oluşmaktadır. İşte vajinismus terapisi burada devreye girerek kısa süre içerisinde çiftlerimiz tedavi olabilmektedir.

Vajinismuslu bayanlar, öncelikle vajinismus tedavisini internette araştırmaktadır. Bilindiği gibi internet ağında bir çok yalan yanlış bilgi bulunmaktadır. Vajinismus tedavisi kişiye özgü bir tedavi olduğundan, başkası için uygun tedavi yöntemi size uygun olmayabilir.

Vajinismus terapisi dediğimiz şey; hastanın ruhsal ve duygusal olarak tedaviye hazır edilme sürecidir. Hasta mevcut bulunan kaygı ve korkuları öncelikle ortadan kaldırmak gereklidir. Korku ve kaygıları ortadan kaldırdıktan sonra vajinismus (vaginismus) tedavisi kısa sürede gerçekleşmektedir.

Etiketler

Vajinismusun psikolojik tedavisiVajinismusta tedavi yaklaşımlarıVajinismus ve tedavisiVajinismus hastalığıVajinismus

Yazar Hakkında

Op. Dr. Yasemin Yıldız

Op. Dr. Yasemin Yıldız

Op. Dr. Yasemin YILDIZ, 1973 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Şanlıurfa’da tamamlamıştır. Lisans eğitimine başlamış olduğu Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1997 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2000 yılında Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ihtisas eğitimine başlamıştır ve 2004  yılında eğitimini tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır