Kimlerde vajinismus daha sık görülür?

Kimlerde vajinismus daha sık görülür?

Vajinismus (Vaginismus) ülkemizde hemen hemen her kesimden kadını etkileyen bir sağlık sorunudur. Vajinismus Ankara web sitemizde de ayrıntılı belirttiğimiz gibi hastaların  çoğunun eğitim düzeyinin yüksek olduğu görülmüştür. Hastalarımızın yarıdan fazlasının üniversite mezunu olduğu gözlerden kaçmamaktadır.

Vajinismus doğru yöntemler ve tedavi süreci ile kolay atlatılabilecek bir sorun olmakla beraber, evde kendi kendine vajinismus tedavi yöntemlerini deneyen hastaların çoğunlukla başarısız oldukları da izlenimlerimiz arasındadır.

Bu yazımızda kimler daha çok vajinismus olur, vajinismus kimlerde daha çok görülür gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Vajinismus, erken yaşta verilecek doğru eğitimlerle görülme sıklığı azaltılabilecek psikolojik bir hastalıktır. Ancak; vajinismus, doğru tedavi yöntemleri uygulanmadığı zaman da kurtulması çok güç bir hastalıktır.

Kimlerde vajinismus daha sık görülür?

Disiplinli, son derece titiz ve çocuğuna hiçbir cinsel eğitim vermemiş ailelerin kızlarında daha sık görülmektedir. Aşırı baskın ve disiplinli aile büyüklerinin kızları ve çocuk büyütmede pasif kalan anne kızlarında sık görülmektedir.

Hemen hemen her kadında bir gebe kalma korkusu vardır. Çocuğu nasıl doğuracağım, doğum sırasında başım neler gelecek gibi kaygılar sebebi ile bilinçaltı etkilenerek vajinismusa davetiye çıkabilmektedir.

Cinselliğin son derece sert tabu halini aldığı aile ve/veya çevrelerde de kız çocukların vajinismus olma ihtimalini arttırmaktadır. Aslında erkek çocuklarda da ileriki yaşlarda meydana gelebilecek cinsel sorunlarda yine aile baskısı ve yetiştirme ile ilgilidir.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Yasemin Yıldız

Op. Dr. Yasemin YILDIZ, 1973 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Şanlıurfa’da tamamlamıştır. Lisans eğitimine başlamış olduğu Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1997 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2000 yılında Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ihtisas eğitimine başlamıştır ve 2004  yılında eğitimini tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Normal Doğum ve Sezaryen, Tüp bebek, Jinekolojikhastalıklar ve cerrahisi ile ilgili bölümlerde uzman doktor olarak görev yapmıştır. 2008 yılında Holistik Cinsel Terapi eğitimini tamamlamasının ardından 2008 yılından beri spesifik olarak Vajinismus tedavisi ile ilgilenmekte ve bu alanda teorik ve pratik alanda çalışmalarını sür ...

Etiketler
Vajinismusun belirtileri
Op. Dr. Yasemin Yıldız
Op. Dr. Yasemin Yıldız
Ankara - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube