Tatil dönüşü sendromu

Tatil dönüşü sendromu

Gündelik hayatınızın stresinden kısa bir süre de olsa uzak olabilmektir tatil. Bazen bir hafta bile olsa kendinizi dinlenmiş hisseder, enerjinizi boşaltma fırsatı bulursunuz. Fakat bu tatil dönüşünde gerçek hayata dönmüş olmanın verdiği sıkıntıyla başa çıkmak her zaman kolay olmaz, tekrar orada olmak ister, tatili biraz daha uzatmış olmayı dilersiniz. Biz buna tatil dönüşü sendromu diyoruz. Peki bu tatil sendromunu hafifletmek için ne yapabileceğinizi hiç düşündünüz mü?

Örneğin tatilde çektiğiniz fotoğraflara bakmak, belki de aralarından en sevdiğiniz olanı çerçeveletip evinize veya ofisinize koymak isteyebilirsiniz. O fotoğrafı gördükçe tatil anılarınıza kısa bir dönüş yaparken en kısa zamanda tekrar oraya gitmek için motive olabilirsiniz.

Tatilden döndükten sonra birden iş hayatına uyum sağlayabilmek her zaman kolay değildir. Kendinize birkaç gün izin verin, bir yandan işlerinizi düzene sokarken kafanızı toplayın ve uykunuzu düzene sokun. Böylece gerçek hayatınıza dönüş yapmak aniden olmayacağı için daha sağlıklı olur.

Haftasonunu kendinize ayırmak size iyi gelebilir evde güzel bir film izlerken sevdiğiniz yemekleri pişirebilir, dışarıda arkadaşlarınızla bulabilirsiniz. 

Bunun yanında egzersiz, yoga, pilates gibi egzersizler yapmak da vücudunuzu gevşetir ve rahatlatır.

Son olarak, bedeninize ve zihninize iyi gelebilecek rutinle edinmek size kendinizi daha iyi hissettirecektir.

Bu makale 5 Kasım 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Cansu Varol

Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde eğitimini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programına kabul edilmiştir. Yüksek lisans eğitimi sırasında Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yatılı psikiyatri servisinde ve NPİstanbul Beyin Hastanesi’nde stajlarını tamamlamıştır. İlçe Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü ve Üsküdar Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Birimi bünyesinde ergen ve yetişkin danışanlarla çalışmıştır. Şu an kurucusu olduğu Uma Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nde danışanlarını görmekte ve online psikolojik danışmanlık hizmeti de vermektedir. Seanslarını İngilizce veya Türkçe gerçekleştirmektedir. Ağırlıklı olarak Şema Terapi ve EMDR yaklaşımını benimseyen Varol, çalışmalarında problemin yapısına göre Bilişsel Davranışçı Terapi, Çözüm Odaklı Terapi ve Kişilera ...

Uzm. Kl. Psk. Cansu Varol
Uzm. Kl. Psk. Cansu Varol
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube