Stressiz bir yaşam için sarı kantaron

Stressiz bir yaşam için sarı kantaron

TARİHÇESİ VE ÖZELLİKLERİ :

Sarı kantaron bitkisinin latince adı Hypericum perforatum L. ingilizce adı ise St. John’s Wort‘tur. Kantaron Otu, tarla, yol ve orman kıyılarında, tepelerde ve çayırlarda Temmuz’dan Eylül’e kadar çiçeklenen ve ülkemizde, sari kantaron, kan otu, kılıç otu, mayasıl otu ve yaraotu gibi yöresel adlara da sahip olan şifalı bir bitkidir.

Avrupa’da uzun süredir ruhsal bozuklukların tedavisine yardımcı olarak kullanılan, Amerika’da da oldukça popüler bir bitki türüdür.

Geçmiş tarihlerde sarı çiçekleri toplanarak güneş ışığı alan bir yerde zeytinyağında bekletilirdi. Bu yağ kırmızı renk aldıktan sonra oluşan merhem  yara iyileştirici olarak ve özellikle de yanık yaraları ile yatalak hastalarda oluşan yaralarda tedaviye yardımcı olarak kullanılırdı.

Bitki eski Yunan ve Roma medeniyetleri zamanında kötü büyülere karşı koruyucu olarak ünlenmişti.

FAYDALARI

Anksiyete bozukluklarının;Korku, endişe, kaygı, umutsuzluk, umursamazlık ve çaresizlik duygularının giderilmesine,

Uykusuzluk ve fazla uyuma problemlerinin giderilmesine,

Kronik yorgunluk sendromunda ve menopoz dönemindeki sıkıntı, stres ve gerginliklerin giderilmesine,

Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mikropları öldürmeye, yara ve yanıkların iyileşme sürecini hızlandırmaya,

Bağırsak parazitlerini dökmeye ve balgam sökmeye yardımcı olur.

Kuvvetli bir sakinleştirici, doğal antidepresan olarak kabul edilir.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm.Dr. Ender Vardar

Uzm. Dr. Ender VARDAR, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı'nda yapmıştır. 2003 - 2005 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi'nde Tıbbi Hipnoz, Hipnoterapi ve Psikoterapi eğitimlerine katılmış olan Uzm. Dr. Ender VARDAR, OMNİ Hipnoz Akademisi'nde İleri Hipnoz Eğitimleri ve CİSED'de Cinsel Terapi ve Evlilik Terapisi eğitimleri almıştır. Ayrıca Psikoterapi Enstitüsü'nde Bütüncül Psikoterapi eğitimlerine ve Hippocampus Enstitüsü'nde Bio-sibernetik Regülasyon, Biorezonans Terapi eğitimlerine katılmış ve sertifika sahibi olmuştur. Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı & Tamamlayıcı Tıp -  Psikohipnoterapist ve Cinsel Terapist olarak hastalarına hizmet vermekte olan Uzm. Dr. End ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
youtube
Uzm.Dr. Ender Vardar
Uzm.Dr. Ender Vardar
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube