Sınav kaygısı ile baş etme becerileri kazanımı

Sınav kaygısı ile baş etme becerileri kazanımı

Sınav Kaygısı nedir ?

Kişinin sınav sırasında önceden öğrenmiş olduğu bilgiyi verememesi dolasiyla sınav başarısının düşmesi,başarısız olmasi ve bu başarısızlığı genelleyerek kendi kişiliğinin bir özelliği olarak görmesidir. 

Sınav kaygısı gençlerde çok büyük baskı yaratıp sınav başarısını etkiliyor. Sınav öncesi ve sırasında unutkanlık, panik, korku, güvensizlik, dikkati toplayamama, sinirli olma, ağlama, mide bulantısı, baş ağrısı,aşırı terleme gibi sıkıntılar yaratıyor. 

Kaygınız sizi kontrol etmesin, 

Kaygınız gercek başarınızı göstermenize engel olmasın, 

Kaygınız yöneterek  sınavlarda istediğiniz sonuca ulaşın. 

Kaygı başarıyı azaltır, sınav kaygınızdan kurtulmak için MUTLAKA uzmana başvurunuz.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Pedagog Gamze Yücel

GAMZE YÜCEL 17 Ocak 1984 tarihinde Gaziantep de doğdu. Yüksek Lisansını: Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü “KLİNİK PSİKOLOJİ” bölümünde tezli olarak tamamladı. (2016) İstanbul Aydın Üniversitesinde “Bilirkişilik Eğitimi” almıştır. (2019) Meslek hayatında 16. yılını doldurmuştur. Anaokulu, bakımevleri, danışmanlık merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde ‘KURUM MÜDÜRÜ’ olarak görev almıştır. Alanında uzmanlaşmış yetkin isimlerden aldığı terapiler: “Psikoterapi- BDT- EFT- EMDR- ABA- Dil Konuşma Terapisi- Müzik Terapi- Oyun Terapisi- Hipnoterapi”dir.Çocuk ve yetişkinlere yönelik tüm test eğitimlerini tamamlamıştır. Başlıca: ”Wıscr vb zeka testleri , Denver vb gelişimsel testler , Metropolitan okul olgunluğu testi, Roschach, MMPI, MMSE’dir. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde Psikiyatri birim şefinin vizitlerine, R ...

Etiketler
Sınav kaygısı kimlerde görülür
Uzm. Pedagog Gamze Yücel
Uzm. Pedagog Gamze Yücel
İstanbul - Pedagoji
Facebook Twitter Instagram Youtube