Doktorsitesi.com

Panik atak ( panik bozukluğu) ile baş etme becerisi

Pedagog Gamze Yücel
Pedagog Gamze Yücel
10 Ocak 20156071 görüntülenme
Randevu Al
Panik atak ( panik bozukluğu) ile baş etme becerisi

Panik Atak ( Panik Bozukluğu)  Nedir?

Kalp çarpıntısı, terleme, titreme, nefes alamama gibi belirtilerle aniden ortaya çıkan ve tekrarlayan, kişiyi  "aklımı yitiriyorum, kalp krizi geçiriyorum, ölüyorum" gibi düşüncelere sevk eden yoğun bir nöbetdir.  Panik Atak birdenbire başlar, giderek şiddetlenir ve 10 dakika içinde en yoğun düzeye çıkar; 10-30 dakika,1 saate kadar devam eder.

Panik Ataklar  nedeniyle kişi hissettiği “kalp krizi geçirip ölme”, “kontrolünü yitirip çıldırma”, “felç geçirme” gibi  kötü sonuçlara önlem olarak: işe, okula gitmeme, spor yapmama, ev işi yapmama, sürekli ilaç, su, alkol, çeşitli yiyecekler taşıma hatta evini hastane yakınına taşıma vb. davranışlar gosterir.

Panik Atak ( Panik Bozukluğu) BELİRTİLERİ

Kalp Çarpıntısı
Terleme,
Nefes darlığı,boğulur gibi olma,
Baş dönmesi, sersemlik,  düşecek,bayılacak gibi olma
Göğüs ağrısı - göğüste sıkışma,
Uyuşma,karıncalanma
Üşüme, ürperme, ateş basması ,
Bulantı ya da karın ağrısı  
Titreme,sarsılma 
Kontrolünü kaybetme ya da çıldırma korkusu
Ölüm korkusu gibi belirtiler gosteriyorsaniz

Sevdiklerinize daha fazla zaman ayırip
İlişkilerinizin kalitesini artırmak
Isinizde maksimum performans sergilemek
Daha fazla sosyallesmek
Yaşam enerjinizi artırmak
Özgürlüğünüzu kısıtlayan tüm ritüellerinizden kurtulmak için,panik ataginizla baş etme becerilerini kazanmak için MUTLAKA bir uzmana başvurunuz.

Etiketler

Panik atak belirtileriPanik atak tedavisiPanik atak ( panik bozukluğu) nedir?Panik atak ( panik bozukluğu) belirtileriPanik bozukluğu neden olurPanik bozukluğu hakkındaPanik bozuklukbelirtileri

Yazar Hakkında

Pedagog Gamze Yücel

Pedagog Gamze Yücel

GAMZE YÜCEL 17 Ocak 1984 tarihinde Gaziantep de doğdu. Yüksek Lisansını: Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü “KLİNİK PSİKOLOJİ” bölümünde tezli olarak tamamladı. (2016) İstanbul Aydın Üniversitesinde “Bilirkişilik Eğitimi” almıştır. (2019) Meslek hayatında 16. yılını doldurmuştur. Anaokulu, bakımevleri, danışmanlık merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde ‘KURUM MÜDÜRÜ’ olarak görev almıştır. Alanında uzmanlaşmış yetkin isimlerden aldığı terapiler: “Psikoterapi- BDT- EFT- EMDR- ABA- Dil Konuşma Terapisi- Müzik Terapi- Oyun Terapisi- Hipnoterapi”dir.Çocuk ve yetişkinlere yönelik tüm test eğitimlerini tamamlamıştır.
Başlıca: ”Wıscr vb zeka testleri , Denver vb gelişimsel testler , Metropolitan okul olgunluğu testi, Roschach, MMPI, MMSE’dir. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde Psikiyatri birim şefinin vizitlerine, Roschach, MMPI vb. Psikometrik incelemelere, EKT uygulamasına, Grup terapilerine katılarak Şizofreni, Bipolar Bozukluk, Şizoaffektif Bozukluk, Majör Depresyon, Atipik Psikoz hastalarının tanı ve tedavi süreçlerini gözlemlemiştir. Anaokullarına High Scope, Gems, Math Their Way, Montessori, Waldorf, Emilia, Orff vb. Uluslararası Eğitim Yaklaşımlarını kullanarak program hazırlamıştır. Kurumsal şirketlere yönelik: “ Tüketici Davranışları, Ekip Çalışması, Etkili İletişim Liderlik, Yöneticilik, Stres Yönetimi, Öfke Kontrolü, Motivasyon,” konularında profesyonel danışmanlık vermiştir.
Son olarak banka çalışanlarına yönelik “Pozitif İletişim” konulu seminer vermiştir. Personellere yönelik haftalık, aylık kişisel görüşmeler, İnsan Kaynakları departmanına destek verilmesi şeklinde çalışmalar yürüttü. Beykent Üniversitesi’nde “ E-TİCARET “ eğitimini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmıştır. 21 Ağustos 2019 tarihinde İstanbul Ticaret Odası- Vergi Dairesi-Ruhsat başvuruları ile PSYCHE DANIŞMANLIK Kurumsal-Bireysel Danışmanlık şirketini kurmuştur. BAĞDER- Bağımlılıkla Mücadele Derneği‘nde ailelere -gençlere yönelik seminerler vererek görev almıştır.

Uzm

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır