Sellülit tedavisinde yeni bir dönem - awt

Sellülit tedavisinde yeni bir dönem - awt

Acoustic Wave Therapy (AWT- Akustik Dalga Tedavisi) cihazının çalışma prensibi şimdiye kadar ki selülit tedavileri için üretilmiş cihazlardan oldukça farklıdır. Dünyaca ünlü İsviçre markası Storz markasının ürünü olan AWT cihazı, şu ana kadar geliştirilen tüm selülit tedavi uygulamalarına ciddi oranda farklılk taşıyor.

Dünyada ilk uygulaması ünlü şarkıcı Madonna üzerinde yapılan ve popülerliği hızla artan AWT cihazı; etkili sonuçları sayesinde hızla yükselen bir trendle selülit tedavisinde en tepeye yerleşmiştir. İzmir de bu cihazı ilk kez kullanmaya başladığımızı haber vermek istiyorum.

Akustik Dalga Terapisi (AWT) selülit için yeni bir yaklaşım getirmektedir.

AWT selülitin başlıca iki nedeni üzerine etki gösteren tek uygulamadır. Şok dalgaları hem fibröz septa ve yağların alt dermis içinde oluşturduğu çıkıntılar üzerinde etki gösterirken, hemde üretilen şok dalgaları deriden ve yağlardan geçerek fibröz septayı kollajenden ayırarak deriyi serbest bırakmakta ve bu sayede daha düzgün bir yüzey oluşmasını sağlamaktadır.

AWT aynı zamanda dermisin kalınlaşmasına ve yağ tümseklerinin azalmasına da yardımcı olmaktadır. Ultrason görüntüleri tedaviden sonra cildin yeni kollajen oluşumu ile kalınlaştığını doğrulamaktadır.

AWT ile selülitin yanı sıra bölgesel yağ fazlalıkları ve cilt gevşekliği sorunu da birlikte çözüm bulmaktadır. Cilt elastikiyetindeki artış 3. ayda %71,6 olarak bildirilmiştir.

Genetik olarak erkek vücudunda 18 milyon kadın vücudunda ise 21 milyon yağ hücresi vardır ayrıca kadın bedeni lenfatik dolaşım açısından daha yavaştır. Bunların sonucunda lipogenez yani yağ yapımı da daha yüksek ve kolaydır. AWT ile bu kısır döngü tamamen tersine dönmekte lipoliz artmakta ve ödem çözülmektedir. Selülitteki iki büyük sorun ödem ve yağ birikmesidir. Verilen şok dalgaları direk yağ dokuda çözülme sağlar. Lenfatik damarlarda ise özel metabolitlerin açığa çıkıp geçirgenliğin artmasıyla ödem sorunu da çözülmüş olur.

SELÜLİT VE SARKMALARA BİREBİR

Bölgesel yağlanma ve selülitin tüm dünyada en çok araştırılan sahalardan birisidir. Estetik tıp alanındaki gelişmeler, sürekli yeni sistemleri ve tedavi yaklaşımlarını beraberinde getiriyor. Burada amaçlanan daha etkin ve ağrısız ve en önemlisi kişiyi sosyal hayatından alıkoymadan kısa sürede sonuç almak. AWT bütün bunlara iyi yanıt veriyor.

“AWT şok dalgaları esasına dayanır. Şok dalgalarının ultrasound dalgalarına göre en belirgin avantajı doku harabiyeti yapmaksızın direkt hedef doku yani yağ dokuda parçalanma sağlayabilmesidir. Ayrıca ultrasound dalgaları sınırlı bir derinlikte etkin iken, şok dalgaları daha derin dokuya ulaşmaktadır. 60'lı yılların sonlarından itibaren kullanılan şok dalgaları böbrek taşı kırmada ameliyatsız tedavi olanağı sağlayan eşsiz bir teknoloji. Böbrek ve diğer dokulara hasar vermeden, hedef yani taş şok dalgalarıyla kırılır.

Storz Medical, bu teknolojiyi selülit tedavisine taşıdı”. AWT'nin ne radyo dalgası, ne de ultrasound olduğunu, hepsinin üstünde bir şok yarattır, hücre hasarı yapmaksızın üst üste atış yapabilir. AWT'nin başta selülit olmak üzere, çene altı, kol ve yüzdeki sarkmalarda etkili olmaktadır. Uygulamada, 3-4 hafta süren, 40'ar dakikalık 6-8 seans sonrasında sonuca ulaşılmaktadır. Bu cihaza girdikten sonra, sıra 6'ıncı ayda koruma programına geliyor. İki yılda bir ise, sistemin tekrarlanması gerekiyor.

Kontrollü gruplarda yapılan çalışmalarda tedavi öncesi ve sonrası alınan kan örneklerinde serbest yağ asitlerinin ve gliserolün yani yağ doku parçalandığında açığa çıkan ürünlerin anlık arttığı biyokimyasal olarak kanıtlanmıştır.

ÖDEM VE YAĞ BİRİKMESİNİ YOK EDİYOR

Selülit, iki büyük sorunla ortaya çıkıyor. Ödem yani su toplanması ve yağ birikmesiyle kendisini gösteren selülit, verilen şok dalgaları ile yağ dokuda çözülme sağlanıyor. Lenfatik damarlarda ise özel metabolitlerin açığa çıkıp, geçirgenliğin artmasıyla ödem sorunu da çözülmüş oluyor. AWT tedavisi son derece ağrısız ve konforlu bir tedavi. Burada tek şart, günde en az 35 dakika yürümek ve 3 litre su içmek.

Cilt sıkılaşması ve yağ doku kaybı nedeniyle özel bir diyete gerek kalmadan bölge başına % 5-12 arasında incelme söz konusudur. Şok dalgalarının cilt sıkılaşmasındaki başarısı da özel bir başlıkla daha yüzeyel uygulama ile cilt gençleştirmede güvenle kullanılmaktadır.

Yaz dönemi yaklaşırken, selülitlerinizden kurtulmuş, tüm güzelliklerin sizlerle olduğu günler diliyorum.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ulvi Güner

Op. Dr. Ulvi GÜNER, 1985 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitiminin ardından Amerika'da Cleveland Clinic Foundation ve New York Üniversitesi'nde Estetik Cerrahi eğitimi de almış olan Op. Dr. Ulvi GÜNER, meme estetiği, liposelection, endolift, botox ve dolgu malzemesi uygulamaları, burun estetik operasyonu, yüz germe, göz kapağı estetik operasyonu gibi yüz estetik operasyonları ve karın estetiği konularında araştırmalar yapmış ve uzmanlaşmıştır.

Op. Dr. Ulvi GÜNER, İzmir’de bulunan özel kliniğinde hastalarına hizmet vermeye devam etmektedir.  

 

Etiketler
Sellülit tedavisinde yeni bir dönem - awt
Op. Dr. Ulvi Güner
Op. Dr. Ulvi Güner
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube