Saç dökülmesi

SAÇ DÖKÜLMESİ

Saç dökülmesi

Günde 100 adet saç teli dökülmesi normal kabul edilir. Saç dökülmesinde genel olarak günde 100 adet saç telini geçiyordur. Saç dökülmesinin birçok nedeni vardır.

 

Hastalıklar (tiroid hastalığı, şeker hastalığı, demir eksikliği anemisi), beslenme bozuklukları, vitamin eksikliği, bazı ilaçlar, çevresel ve sosyal yaşamın verdiği stres saç dökülmesine sebep olabilmektedir.

 

Erkek tipi saç dökülmesi (Androgenetik Alopesi) en yaygın görülen saç dökülmesi tipidir. Erkeklerde daha sık görülmekle birlikte, kadınlarda da görülebilir.

 

Saç dökülmesinin kadınlardaki başlıca nedeni hastalıklar ve özellikle demir eksikliği anemisidir.

Bu makale 3 Haziran 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Mustafa Özdemir

Prof. Dr. Mustafa Özdemir, 11 Haziran 1970 tarihinde Yozgat’ta doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimini Yozgat ve Kayseri’de tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Dermatoloji uzmanlık eğitimini 1996-2000 yılları arasında yine Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı’nda “ Vitiligo’da cerrahi tedavi yöntemlerinin karşılaştırılması ve basic fibroblast growth factor (bFGF) düzeyi” konulu teziyle tamamladı. Takiben Kıbrıs’ta Girne 200 yataklı askeri hastane’de askerlik görevimi yaptı. İstanbul’da özel bir hastanede 4 yıl dermatoloji uzmanı olarak çalıştıktan sonra 2005-2010 yılında Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi ve Selçuklu Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalında Yardımcı Doçent olarak çalıştı. 2010 yılında Doçentlik unvanını kazandı. 2010-2012 yılları arasında Bezmialem Ü ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
SAÇ DÖKÜLMESİ
Prof. Dr. Mustafa Özdemir
Prof. Dr. Mustafa Özdemir
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube