Photo genesıs

Photo genesıs

Limelight IPL ile cilt yenileme, güneş ve yaş lekeleri tedavileri.

Photo Genesis, cildin dokusunu geliştiren, ciltteki ton bozukluklarını, yaş ve güneş lekelerini gideren, yenilikçi, güvenli ve konforlu bir tedavi yöntemidir. Limelight sayesinde yüz, göğüs, kollar ve eller gibi vücudun her bölgesinde bu sorunlar geride kaldı. Üstelik bu güneş ve yaş lekelerinden arınmak, daha genç görünüme sahip olmak çoğunlukla 1 ya da 2 seansta mümkün.

Photo Genesis nedir?

Photo genesis, cuteranın limeligh ürünü ile yapılan yeni cilt yenileme prosedürüdür. Bu prosedür sayesinde cilt tonunda gelişme, güneşe ve yaşlanmaya bağlı yüzeysel sorunların giderilmesi sağlanır.

Hangi bölgeler tedavi edilebilir?

Vücudunuzda yüz, boyun, dekolte bölgesi dahil olmak üzere güneş ve yaş lekeleri gibi sorunların bulunduğu tüm vücut bölgelerinde kullanılabilir. Eskiden tedavisi zor olan açık kahve renkli (düşük kontrastlı) lekelerde bile bu tedavi ile güzel sonuçlar alınmaktadır.

Tedavi sırasında ne yapılır?

Photo genesis uygulaması için sizin cilt tipinize ve tedavi edilecek soruna göre uygun parametreler girilir ve verilen ışığın etkisi ile yukarıda bahsedilen sorunlarınız ortadan kalkar. Pigmentli hücrelerin ısıtılması sayesinde tedavi etkisi oluşmaktadır.

Tedavi süresi ne kadardır?

 Tedavi süresi, uygulanacak bölgenin büyüklüğüne göre değişkendir. Küçük bölgeler sadece birkaç dakikada tedavi edilirken, en büyük bölgeler dahi 1 saatten daha az sürede tedavi edilir.

Kaç seansa ihtiyacım var?

1-3 seans arasında değişebiliyor. Bu, sorunun büyüklüğü ve/veya kapsamına göre değişir. Aşırı güneş hasarına maruz kalmış ciltlerde ilave seanslar tavsiye edilebilir.

Tedavi sonrasıda ne olacak?

Tedaviden hemen sonra kahverengi lekeler koyulaşmaya başlar ve cilt hafif kızarmış görünebilir. Tedavi edilmiş bölgede çok hafif bir kabarma görülebilir. Bu durum birkaç saat içerisinde geçecektir.

Sonuçları ne zaman görebileceğim?

Renkleri koyulaşmış olan lekeler, 1-3 hafta içerisinde dökülür ve kaybolur. 1-3 hafta içinde lekelerin kaybolması ile renk bozukluklarının giderilmesi ve cildin tonunda gelişme sağlanması ile sonuçlanacaktır. Bütün bunlar olurken   cildinizin kalitesinin arttığını hissedeceksiniz.

Leke ve kızarıklıklar yeniden çıkacak mıdır?

Güneşin zararlı etkilerinden dolayı yeni lekeler çıkabilir. Bunlar da aynı şekilde tedavi edilebilir. Fakat unutmamak gerekir ki leke ve kızarıklıklara sebep olduğu için her zaman güneşin zararlı etkilerinden korunmak gerekir.

 

 

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Nermin Filizci Varılsüha

Uzm. Dr. Nermin FİLİZCİ VARILSÜHA, tıp eğitimini 1995 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji kliniğinde yapmış ve 2001 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 2001-2003 yılları arasında Özel Alsancak Hastanesi'nde, 2003-2006 yılları arasında TAPDİ Buca Tıp Merkezi'nde, 2006-2008 yılları arasında Akademi Dahiliye Dal Merkezi'nde, 2008-2010 yılları arasında iğse Özel Altınordu Tıp Merkezi ve Clinic A Plus Güzellik Merkezi'nde Dermatolog olarak görev yapmış olan Uzm. Dr. Nermin FİLİZCİ VARILSÜHA, mesleki çalışmalarına 2010 yılından beri İzmir - Konak'ta bulunan özel muayenehanesinde devam etmektedir. Uzm. Dr. Nermin FİLİZCİ VARILSÜHA, Türk Tabipler Birliği, EADU (European Academy of Dermatology and Venerology) ...

Uzm. Dr. Nermin Filizci Varılsüha
Uzm. Dr. Nermin Filizci Varılsüha
İzmir - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube