Yaza girmeden cildinizi yenileyin

Yaza girmeden cildinizi yenileyin

Mevsimlerle birlikte cildin ihtiyaçları da değişiyor. Kışın soğuk ve kuru havaya alışan ciltlere havalar ısındığında güneşin de etkisi ile farklı bakım yöntemleri uygulanması gerekiyor. 

Cilt yaşlanmasının en önemli sebebi güneş ışınları

Yaz mevsimi ile beraber cilt güneş ışınlarına daha yoğun bir şekilde maruz kalmaktadır. Cilt yaşlanmasındaki en önemli sebep güneş ışınlarıdır. Bu nedenle bu konuda çok dikkatli olunması gerekmektedir. Güneş ışınlarından korunulmadığı takdirde cilt lekeleri, ince kırışıklıklar oluşabilmektedir. Tatile gitmeden önce cildi kuvvetlendirecek, nemlendirici etkili işlemlerin yapılması faydalı olacaktır.

Güneş ışınlarından korunmak için cildinizi bol bol nemlendirin

Nem maskesi içerikli cilt bakımları ve cildi nemlendirmek için mezolifting uygulanabilmektedir. Bu uygulamalarda hyalüronik asit içeren özellikle cilde yüksek oranda nem kazandıran bir madde bulunmakta ve çok ince iğnelerle cildin yüz, dekolte ve güneş gören yerlerine enjekte edilmektedir. Bu da cildin uzun süre nem kazanmasını sağlamakta ve güneş hasarına karşı cildi korumaktadır. Bu uygulamanın 3-4 seans olarak iki haftada bir şeklinde uygulanması gerekmektedir. Derinin orta tabakasında yer alan kollajen liflerin oluşumunu artıran dermaroller, PRP gibi işlemlerin de bu dönemde yapılması önerilmektedir. Botoks ve dolgu enjeksiyonu uygulamaları ile de cilt daha canlı ve parlak hale getirilmektedir.

Tatil öncesi kimyasal peeling ve lazer uygulamalarına dikkat!

Tatil öncesi derinin üst yüzeyine zarar verebilecek kimyasal peeling, dermabrazyon, soyucu etkili lazer gibi uygulamalardan kaçınılmalıdır. Bu işlemler sonrasında ciltte leke kalma ihtimali olabilmektedir. Tatilde havuz ve deniz ile beraber saçlarda da yıpranmalar ve kurumalar meydana gelebilmektedir. Bu nedenle saçları yaz mevsimine hazırlamak için 1-2 seans saç mezoterapisi uygulanabilmektedir. Tatil sonrasında da yıpranmış olan saçlar yine mezoterapi ile canlandırılabilmektedir.

15 dakikalık botoks uygulaması ile terlemeyi engelleyin

Yaz döneminde sıcak havalarla beraber karşılaşılan bir sorun da aşırı terlemedir. Koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanındaki terleme sorunu kişinin sosyal hayatını da etkilemektedir. Bu sorun 15 dakikalık botoks uygulaması ile kolaylıkla çözülebilmektedir. Bu uygulama için ideal uygulama zamanı Nisan ve Mayıs aylarıdır.

Kışın kullandığınız nemlendiriciyi güneş koruma faktörlü nemlendiriciyle değiştirin

Tatilde güneşten koruyucu kremler 3-4 saatlik aralarla düzenli olarak uygulanmalıdır. Saat 11.00-16.00 arası direkt güneş altında kalmamaya, bu saatler dışında da şemsiye altında durmaya özen gösterilmesi gerekmektedir. Şapka, güneş gözlüğü ve açık renkli ince kıyafetlerle de mekanik olarak desteklenmelidir. Bu dönemde cilt daha fazla kuruduğu için bol bol nemlendirilmelidir. Güneş ile reaksiyon verip leke oluşumuna yol açabilecekleri için makyaj malzemeleri ve parfümlü ürünlerin kullanımının da kısıtlanması önemlidir.

Detaylı bilgi için www.handeulusal.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Hande Ulusal

Uzm. Dr. Hande ULUSAL, 21 Kasım 1981 tarihinde Edirne’de doğmuştur. 1999 yılında Edirne Anadolu Öğretmen lisesinden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlayarak 2005 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. 2010 yılında ise Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ihtisas eğitimini tamamlamış ve Dermatoloji Uzmanı olmuştur.   Mezuniyetinin ardından, 2008 yılında Dermoskopi, Kozmetoloji, Light Age Epicare Alexandrite Lazer eğitimlerini, 2011 yılında Pediatrik Dermatocerrahi, 2012 yılında ise Botulinum toksin ve dolgu maddeleri eğitimlerini tamamlayarak sertifika sahibi olmuştur.  2008 - 2009 yılları arası 1 yıl süreyle Esteworld Estetik ve Güzellik Merkezi'nde, 2010 - 2012 yılları arasında Kars Devlet Hastanesi'nde (mecburi hizmet), 2012-2015 yılları arası İstanbul Özel Memorial H ...

Uzm. Dr. Hande Ulusal
Uzm. Dr. Hande Ulusal
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube