Radyolojik ikinci görüş değerlendirme nedir?

Günümüzde tüm dünyada yaygın bir yaklaşım haline gelen tıbbi ikinci görüş (medical second opinion) istemlerinin ana nedenlerinden biri tıbbi hata riskini azaltmaktır.

Radyolojik ikinci görüş değerlendirme nedir?


👉Günümüzde tüm dünyada yaygın bir yaklaşım haline gelen tıbbi ikinci görüş (medical second opinion) istemlerinin ana nedenlerinden biri tıbbi hata riskini azaltmaktır.
❗ Peki nasıl uygularız?
👉Herhangi bir merkezde elde olunan radyolojik görüntüleriniz güvenli sistemler üzerinden ya da bize ulaştıracağınız taşınabilir dijital formatlar (CD, USB) yoluyla tekrar görüntülenir ve ikinci bir yaklaşımla değerlendirilebilir.
❗Bu şekilde; inceleme sonrası detaylı olarak bilgilendirilme ve doğru yönlendirilme şansını yakalamış olur, endişelerinizi hafifletme olanağına kavuşabilirsiniz.
 

Bu makale 6 Aralık 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Serhan Çallak

Uzm. Dr. Serhan Çallak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2004 yılında mezun oldu, Radyoloji ihtisasını İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tamamladı. Profesyonel meslek yaşantısına 2004 yılında başlarken, İzmir ve Kütahya illerinde görev yaptıktan sonra, 2013 yılında memleketi Aydın’a dönerek Özel Medinova Aydın Hastanesi’nde (eski ismiyle Medline Aydın Hastanesi) Radyoloji Uzmanı olarak çalışmaya başladı.  Radyoloji Uzmanlığına ek olarak, 2016 Şubat- 2018 Ocak tarihleri arasında Başhekim/Mesul Müdürlük görevlerini başarı ile yürüttü. Özel Medinova Hastanesinde yaklaşık 10 yıl Radyoloji Sorumlu Hekimi olarak görevine devam ettikten sonra Ekim 2022 itibariyle; hastalarına daha verimli ve kaliteli hizmet verme amacıyla muayenehanesinde hizmet vermeye başladı. Muayenehaneleri koşullarında en güncel ve donanımlı Ultrason-Doppl ...

Etiketler
Radyolojik Görüntüleme
Uzm. Dr. Serhan Çallak
Uzm. Dr. Serhan Çallak
Muğla - Radyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube