Venöz yetmezlik ve buna bağlı oluşan varis hastalığı

Venöz yetmezlik, toplardamarlardaki normal kan akışın bozulması sonucu oluşur. Asıl sorun kanın geri akışını engelleyen kapakçıklardır.

Venöz yetmezlik ve buna bağlı oluşan varis hastalığı

Venöz yetmezlik, toplardamarlardaki normal kan akışın bozulması sonucu oluşur. Asıl sorun kanın geri akışını engelleyen kapakçıklardır. Bu kapakçıklardaki herhangi bir sorun kanın geriye kaçmasına neden olarak, duvarı atardamara göre ince ve elastik olan toplardamarlarda basınç artışı ve genişlemeye neden olur. Bu genişlemenin devamlı hal kazanması sonucu genişlemiş bu damarların duvarının elastik özelliği azalır ve artık varis adını verdiğimiz değişik evreleri olan toplardamar hastalığı oluşur.

Fizik muayene  ile varis düşünülen olgularda, Renkli Doppler Ultrason tetkiki ile yapılan değerlendirme sonucunda kesin tanı ve evreleme  yapabilmekteyiz.

Farklı evrelerdeki varislerin tedavi seçenekleri farklı olmakla birlikte, hastalarımız erken tanı ve müdahale ile yüz güldürücü sonuçlarla bu sağlık sorununu geride bırakabilmektedir.


Uzm. Dr. Serhan Çallak

Bu makale 6 Aralık 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Serhan Çallak

Uzm. Dr. Serhan Çallak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2004 yılında mezun oldu, Radyoloji ihtisasını İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tamamladı. Profesyonel meslek yaşantısına 2004 yılında başlarken, İzmir ve Kütahya illerinde görev yaptıktan sonra, 2013 yılında memleketi Aydın’a dönerek Özel Medinova Aydın Hastanesi’nde (eski ismiyle Medline Aydın Hastanesi) Radyoloji Uzmanı olarak çalışmaya başladı.  Radyoloji Uzmanlığına ek olarak, 2016 Şubat- 2018 Ocak tarihleri arasında Başhekim/Mesul Müdürlük görevlerini başarı ile yürüttü. Özel Medinova Hastanesinde yaklaşık 10 yıl Radyoloji Sorumlu Hekimi olarak görevine devam ettikten sonra Ekim 2022 itibariyle; hastalarına daha verimli ve kaliteli hizmet verme amacıyla muayenehanesinde hizmet vermeye başladı. Muayenehaneleri koşullarında en güncel ve donanımlı Ultrason-Doppl ...

Etiketler
Venöz yetmezlik
Uzm. Dr. Serhan Çallak
Uzm. Dr. Serhan Çallak
Muğla - Radyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube