Radyo frekans uygulaması

Radyo frekans uygulaması

Radyo frekanslı (RF) terapi, cildin cerrahi dışı sıkıştırılması için kullanılan bir teknolojidir. Radyofrekans enerjisi, dokuyu ısıtmak ve kolajen üretimini ve elastini uyarmak için kullanılır. Böylece ince çizgilerin ve gevşek cilt görünümünün azalması sağlanır. Radyo frekans uygulamasında en sık tercih edilen yöntem Secret Fraksiyonel Radio Frekans Sistem olarak bilinmektedir.

Radyofrekans terapi, yüzdeki ve vücudun diğer alanlarındaki ciltte gevşekliği tedavi etmek için kullanılır. Erken yaşlanma belirtileri, gevşek veya sarkmış cilt için bir tedavi olarak önerilir. Bazı hastalar bunu kozmetik işlemlere alternatif olarak da tercih edebilirler.

Radyo frekans tedavisinde mikro iğnelerle 60-80 ° C’ye kadar radyo frekansı enerjisi sağlanmaktadır. Mikro iğneler yalıtılmamıştır, bu da çevresindeki cilt için çok daha az travma anlamına gelmektedir. Sonuç olarak, konvansiyonel fraksiyonel sistemlere kıyasla daha az arıza ve rahatsızlık var, bununla birlikte etkili sonuçlar veriyor. Aynı zamanda secret radyo frekans tedavisi altın iğne olarak da bilinmektedir. Bu tedavi kollajen ve elastin hücrelerini yenilemek için cilt katmanlarının derinliklerinde yara iyileştirme tepkisini başlatır. Bu, daha sıkı, pürüzsüz ve daha parlak bir cilt görünümüne neden olur.

Tedavi öncesi konfor için topikal anestetik uygulanır. Tedavinin kendisi yaklaşık 30 dakika sürer ve bir miktar soğuma sağlamak için bir soğutma cihazı da kullanılabilir. Bu tedavi minimal invazivdir ve iyileşme süreci önemli değildir, ancak tedaviden hemen sonra bir miktar kızarıklık oluşabilir.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Yücel Sarıaltın

Op. Dr. Yücel SARIALTIN, 1981 yılında Çorum'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından On Dokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde tamamlayarak Pkastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi süresince El Cerrahisi, Mikrocerrahi ve maksillafasyal cerrahi üzerine özel eğitimler almış, yaklaşık 4000 civarı ameliyatta bulunmuştur.  Op. Dr. Yücel SARIALTIN, Eğitim süresince birçok seminer vermiş, Estetik Cerrahi üzerine bir çok Estetik Merkezinde yurt içi ve yurt dışında ameliyatlarda gözlemci olarak bulunmuş, uzmanlık tezi olarak “Rinoplasti’de 3 boyutlu modelde lateral osteotominin göz yaşı kanalı ile ilişkisinin radyolojik değerlendirilmesi” üzerine yapmıştır.  Op. Dr. Yüc ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
youtube
Etiketler
Radyofrekans uygulaması
Op. Dr. Yücel Sarıaltın
Op. Dr. Yücel Sarıaltın
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube