Örümcek ağı

Örümcek ağı

Güneş, cilt bozuklukları, yaşlanma ve hatta kalıtım, yüzdeki ve vücudun herhangi bir yerindeki cildin yaşlanmasına katkıda bulunur. Bunlar arasında kırışıklıklar ve sivilce izleri gibi dokusal düzensizlikler, çiller, güneş lekesi veya görünür kılcal damarlar gibi pigment değişikliği yer alır. Buna ek olarak, cilt elastikiyetini kaybedebilir, daha az sıkı hissedebilir ve genç deride belirgin olan sağlıklı parlaklığı kaybedebilir. Bu gibi bir durumda örümcek ağı estetiği ameliyatsız cilt gençleştirme olarak da bilindiği için oldukça popüler ve etkilidir.

Cilt yaşlandıkça kırışıklıklar ve ince çizgilerle beraber cilt sarkması da meydana gelmektedir. Bu cildin kollajen ve elastikiyetini kaybetmesi nedeniyle ortaya çıkar. Örümcek ağı estetiği tedavisinde polidiaksanon ipler cilt altına özel iğnelerle yerleştirilmekte ve cilt altında tıpkı örümcek ağı gibi işlenmektedir. Örümcek ağı estetiğinde yerleştirilen ipler aynı zamanda kollajen üretimini de arttırdığı için cilt kendini yenilemeye başlamaktadır.

Örümcek ağı estetiği ameliyatsız cilt gençleştirme etkisi sağladığı için hastanın günlük yaşamdan feragat etmesi gerekmez ve bu nedenle de popüler olmaya devam etmektedir. Aynı zamanda vücut hemen reaksiyon verdiği için cilt anında gençleşir ve çok güzel bir etki sağlanır. Örümcek ağı estetiğinin hemen ardından canlanmaya başlayan cilt zaman geçtikçe etkisini daha fazla gösterir ve 3 seneye kadar etkisini sürdürebilir. Bu kişiden kişiye göre değişse de uzun süreli etkisi cazip gelmektedir.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Yücel Sarıaltın

Op. Dr. Yücel SARIALTIN, 1981 yılında Çorum'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından On Dokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde tamamlayarak Pkastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi süresince El Cerrahisi, Mikrocerrahi ve maksillafasyal cerrahi üzerine özel eğitimler almış, yaklaşık 4000 civarı ameliyatta bulunmuştur.  Op. Dr. Yücel SARIALTIN, Eğitim süresince birçok seminer vermiş, Estetik Cerrahi üzerine bir çok Estetik Merkezinde yurt içi ve yurt dışında ameliyatlarda gözlemci olarak bulunmuş, uzmanlık tezi olarak “Rinoplasti’de 3 boyutlu modelde lateral osteotominin göz yaşı kanalı ile ilişkisinin radyolojik değerlendirilmesi” üzerine yapmıştır.  Op. Dr. Yüc ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
youtube
Etiketler
Örümcek ağı
Op. Dr. Yücel Sarıaltın
Op. Dr. Yücel Sarıaltın
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube