Psikolojik danışmanlık hizmeti

Psikolojik danışmanlık hizmeti

Psikolojik danışmanın temelleri uzun bir geçmişe dayanmaktadır. Günümüzde psikolojik danışma bireylerin kişisel ya da kişiler arası sorunlarının tanımlanması ve çözüme ulaştırılmasında kullanılmaktadır. Yaşamda karşı karşıya kalınan dertler, şüpheler, güçlükler, hayal kırıklıkları ya da endişelerle başa çıkmak güçleşebilir. Bireylerin birçoğu yaşadığı sorunları idare etmekte zorlandığı için psikolojik danışmaya ihtiyaç duyar.

Psikolojik danışmada, bireyin sorun olarak algıladığı durum duygu, düşünce, davranış ya da sosyal ortamıyla bütüncül olarak ele alınmaktadır. Bu sayede danışan kendisine bir başka bir perspektiften bakabilir, daha önce fark etmediği ayrıntılarla yüzleşebilir.

Bu makale 18 Kasım 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Zehra Akcan

Uzm. Kl. Psk.Zehra Akcan, Uludağ Üniversitesi'nde Psikolojik Danışmanlık lisans eğitimini tamamlayarak Psikolojik danışman unvanını almıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi Aile Danışmanlığı Programını tamamlayarak Aile Danışmanı unvanını almıştır. Aynı zamanda Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimini, Üsküdar Üniversitesi Kişilerarası Danışmanlık Eğitimini almıştır. Türk PDR Derneğinin düzenlediği Şiddet Mağduru Kadın ve Çocuklara Yönelik Sunulacak Psikososyal Destek Hizmetine İlişkin Eğitime de katılım sağlamıştır. Alanın duayeni Nilüfer Devecigil'den Deneyimsel Oyun Terapisi eğitimini almıştır. Üsküdar Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Uzm. Kl. Psk. Zehra Akcan, Mesleki çalışmalarına  kurucusu olduğu Uzman Klinik Psikolog Zehra Akcan Danışmanlık Merkezi'nde devam etmektedir.     ...

Etiketler
Psikolojik destek
Uzm. Kl. Psk. Zehra Akcan
Uzm. Kl. Psk. Zehra Akcan
Sakarya - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube