Proloterapi nedir ve proloterapi hastası olup olmadığınızı gösteren 10 kriter

Proloterapi nedir ve proloterapi hastası olup olmadığınızı gösteren 10 kriter

Proloterapi: Proliferatif tedavi, rejeneratif enjeksiyon tedavisi veya proliferatif enjeksiyon tedavisi adlarıyla bilinen bir tedavi yöntemidir.

Proliferatif ve irritan solisyonların vücuda enjekte edilmesi esasına dayanır. Enjeksiyonlar, genellikle zedelenmiş, aşınmış, güçleri azalmış tendon ve ligamentlere ve eklemlere yapılır.

Böylece eklem, tendon ve kas ağrıları tedavi edilir. Enjekte edilen proliferatif maddeler eklemde, tendonların kaslarla birleşme noktalarında ve kasların kemiğe yapışma yerlerinde, fibro-osseöz bileşkede (enthesis) inflamatuar bir süreç başlatır.

Bu inflamasyon tamir mekanizmasını tetikler, gerek kıkırdak dokusunda gerekse kollagen fibrillerin oluşmasında ve tamirinde yeni bir süreç başlar. Bu yeniden tamir süreci mikroskobik ve makroskobik olarak gösterilmiş ve bu konuda www. pubmed.com da önemli yayınlar bulunmaktadır. Ortalama üç hafta süren inflamasyon sonucunda hastada klinik düzelme başlar.

Kıkırdak, tendon, eklem, kas sorunlarında sadece ağrının geçmesi değil, klinik tablonun iyileşmesi de sağlanır.

Proloterapi Hastası Olup Olmadığınızı Gösteren 10 Kriter

Ağrım var ve bir travma sonrası gelişti. O travmadan beri ağrı duyuyorum.

Düşme çarpma olmadı, ancak eklemlerimde gittikçe artan bir ağrı var. Yol yürümek ve çömelmekle ağrım artıyor. Eklemlerimden ses geliyor.

Çok az ağrım var, ağrı kesici almaya gerek duymuyorum ancak. Ağrımın ilerlemesinden korkuyorum. Dizinde kireçlenme var dediler.

Ağrım var ama çok sağlıklıyım. Başka hiçbir problemim yok.

Yaşam standartımı düşüren ve hareketlerimi kısıtlayan ağrım ve hareket kısıtlılığım var.

Bazı aktiviteler ağrımı arttırıyor.

Kas spazmları kesinlikle benim ağrımın bir parçasıdır.

Ağrıdan kurtulsam başka sorunum yok.

MRG ve grafilerimde hiç bir problem çıkmadı ama ağrım var. Doktorlar bel fıtığı baslangıcı dediler.

Bende bir his ve duyu kusuru yok. Uyuşukluk yok. Ancak ağrım var.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Asuman Kaplan Algın

Dr. Asuman KAPLAN ALGIN, lise öğrenimini 1986 yılında Antalya Lisesi'nde bitirdikten sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1993 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Tıp eğitimi sırasında 1992'de İngiltere'de İngilizce Dil Programı ve Chambridge First Certificate programı için bulunmuştur. Tıp eğitimi sonrasında 1996 yılında Nanjing Üniversitesi'nden Geleneksel Çin Tıbbı ve Akupunktur Eğitimi, 1997 yılında Pekin Üniversitesi'nden Geleneksel Çin Tıbbı ve Akupunktur Eğitimi, 1998 yılında Fransa'da Mezoterapi Eğitimi almış olan Dr. Asuman KAPLAN ALGIN, Nöral Terapi Eğitimi, Nöral Terapi IGNH Sertifikası, Akupunktur Eğitimi Eğitmenliği, Kozmetik Akupunktur Eğitimi, Ozon Uygulama Eğitimi,İnfertilite Eğitimi, Nabız Teşhisi Eğitimi, Herbal Tedavi (Fitoterapi) Eğitimi, Qigong Eğitimi, Proloterapi Eğit ...

Etiketler
Proloterapi nedir
Dr. Asuman Kaplan Algın
Dr. Asuman Kaplan Algın
Antalya - Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube