Kronik hastalıklar tedavisi

Kronik hastalıklar tedavisi

Kronik hastalıklar,  gelişen tedavi yöntemlerine rağmen gün geçtikçe artış gösteriyor.

Bu paradoksun en önemli sebeblerinden biri tamamen dogallıktan uzak katkı ve koruyucu maddelerden zengin beslenmek oldugu kadar modern tıbbın kronik hastalıklara olan yanlış yaklaşımı da önemli rol oynar. Modern Batı Tıbbı, hastalıklara neden olan çevresel nedenleri azaltmak yerine tamamen hastanın yakınmalarına odaklanarak bu semptomları ilaçlar ile kaldırmaya çalışması, sorunların sadece halının altına süpürülmesine neden olur. Problemler ise giderek büyüyerek hastalıkların kronikleşmesine neden olmaktır.

Kronik Hastalıkların Tedavisi

Kronik hastalıklar ise modern tıp yaklaşımında bölümler olarak ele alınır. Kişinin şikayeti hangi organ veya sistemi ilgilendiriyorsa hasta o doktora yönlendirilir. Doktor kendi branşı açısından hastayı değerlendirir, tedavi eder. Kronik hastalıklar ise genelde tek başına görülmeyeceği için diğer hastalıkları için başka uzmanlara sevk eder. Bu sevk zinciri sonunda hasta elinde bir yığın ilaç ile ilaca bağımlı ama ilaçların yan etkilerinden dolayı da bir sürü sorunlar ile tek başına kalmaktadır.

Uzmanlıklar tabii ki gereklidir. Ama her uzman da kendi branşı çerçevesinde hastayı bir bütün olarak değerlendirmelidir.  İnsan bedeni, sosyal hayatı, beslenme tarzı, içinde bulunduğu yaşam koşulları ile birlikte bir bütündür. Kronik hastalıklarda,  tamamlayıcı tıp tedavileri ile birlikte batı tıbbı tedavilerinin kullanılması çok daha etkili tedaviler sağlayacak ve hastanın yaşam kalitesini arttıracaktır.

Tamamlayıcı tıp tedavileri, geleneksel olarak etkili oldugu kuşaklar boyu aktarılarak bilinen ama bilimsel olarak kanıtlanamadığı gerekcesiyle modern tıp anlayışında kabul  görmedigi için göz ardı edilmektedir. Fakat son yıllarda özellikle akupunktur, nöral terapi, hacamat ve sülük tedavileri ile ilgili bilimsel yayınların artmasıyla tamamlayıcı tıp tedavileri hak ettiği yere sağlam adımlarlar ile yürümektedir.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Levent Sepit

1978 İzmir doğumlu olan Dr Levent Sepit 2000 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Göğüs Hastalıkları Uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra  özellikle kronik komplex hastalıkların bütüncül tedavileri üzerine yoğunlaşmıştır.  Bu nedenle Dr Levent Sepit, klasik tıp eğitiminin yanı sıra tamamlayıcı tıp kapsamında Sağlık Bakanlığı Onaylı Ozon Terapi Uzmanlığını ve Proloterapi sertifikasını almıştır.  Misyonumuz, kronik hastalıklarına karşı halkımızı bilinçlendirmek, Bütüncül Tıp yaklaşımıyla tanı koymak, hastalıkların kökenindeki asıl sebepleri bulup bunları ortadan kaldırmak ve yan etkisi olmayan tedaviler ile hastaların kalıcı şifaya ulaşmasını sağlamaktır. Bütüncül tıp yaklaşımında öncelikli amacımız sağlığın korunmasıdır. Bu yaklaşım ile, vücudun uyumlu çalışmasını bozan tüm nedenleri değerlendiriyor ve ...

Etiketler
Kronik
Uzm. Dr. Levent Sepit
Uzm. Dr. Levent Sepit
İzmir - Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube