Popo (kalça) estetiği hakkında merak edilenler

Popo (kalça) estetiği hakkında merak edilenler

Popo kadın vücut şeklinde çok önemli bir yer tutar. Meme estetiği ile birlikte kadın figürünün oluşmasında en önemli unsurdur. Aşağı sarkık ve dolgun olmayan bir popo bacak boyunu da olduğundan daha kısa gösterir. Bu nedenle daha dolgun, kalkık, kısa ve yuvarlak bir popo göze daha hoş gelmektedir. Güzel bir popo görünümü ancak bacaklar ve bel bölgesi ile bir uyum içerisinde olduğunda sağlanabilir. Bu nedenle bel ve bacak bölgesinin lipoliz ve liposuction yöntemleri ile şekillendirilmesi genel vücut güzelliği için oldukça değerlidir. Popo dikleştirme işlemi için uygulanan yöntemler popo protezi ve yağ enjeksiyonudur.

Popo Protezi

Her iki popo arasından yapılan kesi ile yerleştirilen silikon protezler ile dikleştirme sağlanır. Bu operasyon sonrasında dışarıdan görünecek hiç bir iz kalmaz. Popo büyütme ve dikleştirme amacıyla yerleştirilen silikonlar özel olarak üretilmiştir ve meme büyütme operasyonlarında kullanılan silikon protezler gibi son derece güvenlidir. Silikon popo protezlerinin dışarıdan hissedilmemeleri için kas içerisinde hazırlanan uygun bölgelere yerleştirilmeleri gereklidir. Popo protezi operasyonu sonrası aynı gün içerisinde hastalar ayağa kalkıp yürüyebilirler. Genel anestezi ya da spinal anestezi denilen sadece belden aşağısının uyuşturulması ile sağlanan anestezi altında uygulanabilir. Popo protezi operasyonu ile birlikte liposuction ile vücut şekillendirme uygulanabilir. İşlemden yaklaşık 1 hafta sonra normal hayatınıza dönebilirsiniz.

Yağ Enjeksiyonu

Vücudunuzdan alınan yağ dokusunun popo bölgesine transfer edilmesi ile popo dikleştirilmesi sağlanabilir. Bunun için önce liposuction yöntemi ile yağ dokusu alınır ve özel işlemlerden sonra saflaştırılmış bir halde ihtiyaç olan bölgeye verilir. Bu işlemden sonra herhangi bir dikiş atılmaz ve iz kalmaz. Vücudun başka bölgesinden alınan ve popo dikleştirme amacıyla bu bölgeye aktarılan yağların küçük bir kısmı bir kaç hafta içerisinde eriyecektir. Bu nedenle yağ enjeksiyonu ile popo dikleştirme operasyonu sırasında istenenden bir miktar fazla yağ verilir. Yağ enjeksiyonu amacıyla kullanılacak yağlar bel ve karın bölgesinden alınabilir böylece hem poponun büyütülmesi ve dikleştirilmesi hem de karın ve bel bölgesinin inceltilmesi ve şekillendirilmesi sağlanmış olur. Genel anestezi altında uygulanan işlemden yaklaşık 3 gün sonra normal hayatınıza dönebilirsiniz.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Güray Yeşiladalı

Op. Dr. Güray YEŞİLADALI, İstanbul’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Tıp eğitiminin son senesinde Türk - Alman Doktor Birliği bursu ile Almanya’da Giessen Üniversitesi’nde eğitim görmüştür. İhtisasını ise Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapmış ve Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi esnasında gerçekleştirdiği binlerce ameliyatın yanında Amerika Birleşik Devletleri’nde, Wisconsin Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümü’ne “International Fellow” olarak kabul edilmiş olup bu sayede cerrahi beceri, görgü ve tecrübesini arttırma fırsatına sahip olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında mecburi hizmet yükümlülüğü kapsamında ...

Etiketler
Popo estetiği
Op. Dr. Güray Yeşiladalı
Op. Dr. Güray Yeşiladalı
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube