Yüz germe ameliyatı hakkında

Yüz germe ameliyatı hakkında

İlerleyen yaş ile birlikte ciltte elastikiyet kaybı, cilt altı yağ birikimi ve yumuşak dokuların yerçekimine yenik düşmesi sonucu alın, göz kapakları, yüz ve boyun bölgesinde sarkıklıklar, birikimler ve bantlar meydana gelir. Bu durum da kişinin görünümünün yaşlı ve yorgun olmasına sebep olur. Yüz germe ameliyatı aslında anlatılan bu deformitelerin hastaya göre bir veya birkaç tanesinin birlikte düzeltilerek daha genç ve canlı görünüm elde etme amacıyla yapılır.

Ameliyat esnasında neler yapılır?

Sıklıkla genel anestezi tercih edilir. Kulak önünden yapılan dik bir kesi ile girilir. Beraberinde kaş kaldırma yapılacaksa yukarıda saçlı deriye, boyun germe de yapılacak ise kesi kulak arkasına doğru uzatılır. Bu sayede mevcut izler saçlı deriye, kulak önündeki doğal kıvrımlara ve kulak arkasına saklanır. Cilt ve cilt altı yumuşak dokular serbestleştirilir. Gıdık bölgesinde yağ birikimi varsa liposakşın ile, boyun kaslarında fazlalık varsa çene altından 3-4 cm lik kesi ile girilerek müdahale yapılır. Her bir anatomik bölgedeki problem düzeltilecek şekilde germe işlemi yapıldıktan sonra fazla cilt çıkarılarak kesi hattı kulak arkasında saklanacak şekilde ameliyat sonlandırılır. İhtiyacı olan uygun hastalarda aynı seansta üst ve alt göz kapağı estetiği, orta yüz germe ve çene ucu estetiği de yapılabilir.

Ameliyattan sonra bakım nasıldır?

Hastanede sıklıkla 1-2 gece kalınır. Taburcu sonrası banyo yapılabilir. 2-3. günde şişlikler maksimumdur ve daha sonra giderek azalarak 7-10. günde minimuma iner. İkinci haftadan sonra sıklıkla işe dönülebilir. Dokuların tamamen oturup yüzün son şeklini alması için üç aya ihtiyaç vardır.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ersin GÖNÜLLÜ

Op. Dr. Mehmet Ersin GÖNÜLLÜ, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Unvanı almıştır. 

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kocaeli Devlet Hastanesi, Medical Park Gebze Hastanesi ve Estethica Bakırköy Tıp Merkezi, Levent Hastanesi gibi bir çok kurumda görev almış olan Op. Dr. Mehmet Ersin GÖNÜLLÜ, bir çok kongre, seminere katılmış olup ayrıca yurt içi ve yurt dışında yayınlanmış bir çok makalesi mevcuttur.

Op. Dr. Mehmet Ersin GÖNÜLLÜ, mesleki çalışmalarına İstanbul / Şişli'de bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Yüz germe ameliyatı
Op. Dr. Ersin GÖNÜLLÜ
Op. Dr. Ersin GÖNÜLLÜ
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube