Prp ( zenginleştirilmiş trombosit uygulaması )

Prp ( zenginleştirilmiş trombosit uygulaması )

Derimizin yaşlanması, aynı yaralanma sürecinde olduğu gibi bazı fiziksel özelliklerini kaybetmesinden kaynaklanır. Bu nedenle cilt gençleştirme amaçlı uygulamalarda, vücudumuzun bir yarayı iyileştirirken yaptıklarını çeşitli yöntemlerle taklit ederiz.

Plazma içinde konsantre olarak bulunan trombositler cilde enjekte edildiğinde bunların bünyesinde bulunan büyüme faktörleri, kolajen üretimi ve yeni kılcal damarların oluşmasını uyarmakta, bu da cildin kendini hızla yenilemesini sağlamaktadır.

“Platelet rich plasma” trombosit yönünden zenginleştirilmiş plasma uygulaması adı verilen yöntemin  kısaltılmış adıdır. Bir kişiden alınan az miktardaki kanın özel bir işlemden geçirilerek bileşenlerine ayrıştırılması ve elde edilen az miktardaki trombosit yönünden zenginleştirilmiş plazmanın yine aynı kişiye cilt gençleştirme amaçlı enjeksiyon yoluyla geri verilmesi işlemidir.

Kişinin kanı steril bir ortamda alınarak özel bir santrifüj cihazında yüksek hızda ve belli sürede döndürülür. Kanın alyuvarlar ve akyuvarlar gibi şekilli elemanları dibe çökerken, trombosit açısından zengin bölümü ayrışır. Trombosit bakımından zengin bu plazmanın tedavi edilecek bölgeye enjekte edilme işlemi ise 30 dk sürer.

Uygulamadan hemen sonra ciltte canlılık ve parlaklık görülmektedir. Üç ver ya dört  uygulamadan sonra belirgin bir kalıcı etki görülür.

Estetik amaçlı uygulamalarda yüz, boyun, dekolte, eller,bacak içleri,kollar gibi vücut bölgelerine uygulanabilir.

Lazerle soyma gibi uygulamalardan hemen sonra derinin hızla yapılanmasına yardımcı olur.

Deride yıllarca ultraviyole ışınlarına maruz kalmanın sonucunda oluşan kırışıklıkların düzelmesi, çöküntülerin giderilmesi,esneklik ve parlaklığın kazandırılmasına yardımcı olur.

İyileşmesi uzun süren yara, çatlak ve deri niteliğinin zarar gördüğü durumların kontrolüne yardımcı olur.

Saç dökülmesi tedavisinde tek başına ve diğer tedavilere yardımcı olarak kullanılabilir.

Ayda birkaç defa uygulama yapılabilmektedir ve yılda bir tekrarlandığında kürlerin gençleştirici etkisi olabilmektedir

 

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Mustafa Şengezer

Prof. Dr. Mustafa ŞENGEZER, 1951 yılında Niğde’de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini Konya Maarif Koleji'nde bitirmiştir. Ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1978 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Gülhane Askeri Tıp Akademisi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda ve Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'nda tamamlamıştır. Ardından GATA Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'nda sırasıyla Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesörlük Akademik unvanlarını almıştır. Uzun yıllar GATA Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini sürdürdükten sonra yaklaşık 7 yıl önce bu görevinden ayrılan Prof. Dr. Mustafa ŞENGEZER, halen muayenehanesinde serbest hekim olarak mesleki çalışmalarını sürdürmektedir. Prof. Dr. Mustafa ŞENGEZER, akademik kariyeri esnasında 2 yıl süreyle Amerika’da Kentucky Üniversi ...

Etiketler
Plasma tedavisi
Prof. Dr. Mustafa Şengezer
Prof. Dr. Mustafa Şengezer
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube