Popo estetiği

Popo estetiği
 

Ortaçağ Avrupa’ sında yapılan heykel ve tablolarda geniş kalçalı kadınlar estetik ve güzellik simgesi olarak kullanılırken, günümüzde dar ve çıkık kalçalar güzel olarak değerlendirilmektedir. Popüler kültür de kişilerin beğenisini etkilemektedir Günümüzde popo estetiği istemiyle estetik cerrahlara başvurular artmıştır. Şekilsiz ve büyük kalça hem bacak boyunu kısa gösterir hem de vücudun üst ve alt bölümleri arasındaki uyumsuzluğu arttırır. Latin kalçası dediğimiz daha yuvarlak hatlı ve Afrikalılarda görülen daha çıkıntılı ve kaslı kalça yapılarının birleşimi ideal kalça yapısı olmuştur. Bu kalça yapısı söyle tanımlanabilir: Yuvarlak ve arkaya doğru çıkıntılı ama kasların belirgin olmadığı bir görünümde; yanlara doğru taşmayan, dar bir biçimde; üst-alt mesafesi kısa bir kalça sekli. Tüm diğer fiziksel özelliklerimiz gibi kalça yapısı ve sekli de genetik olarak taşınır. Eğer kalça yapısı güzel ise bunu korumak için egzersizler, bakım ve bilinçli beslenme yeterli olacaktır ama; kalça yapısı genetik olarak kötü ise veya zaman içerisinde bozulmuş ise, birtakım cerrahi yöntemlerle bu istenmeyen görünümler giderilebilir.

 

 

Liposuction, kalça sekli daha güzel ve kalkık yapılabileceği gibi, kalça protezleri ‘gluteal implant’ ile de daha feminen, daha diri ve çıkık bir kalça görünümü elde edilebilir. Bazı hastalarda hem liposuction hem de kalça protezi operasyonunun kombine edilmesi daha iyi bir sonuç sağlayabilir. Ayrıca klasik bir yöntem olan kalça dikleştirme ‘buttock lift’ ameliyatı ile de kalça şekillendirilebilir.

 

 

Liposuction operasyonunda sadece fazla olan kısımlardan yağ alınmaz, aynı zamanda istenilen kalça sekline ulaşmak için gerekli olan kısımlara yağ enjeksiyonları da yapılır. Böylelikle istenilen bölgeler daha dolgun, istenilen diğer bölgeler de daha dar ve şekilli yapılmış olur. Liposuction ameliyatında 2-3 mm. lik kanül girişleri dışında hiçbir iz bırakılmaz.Kalça protezi ameliyatlarında da belirgin iz kalmaz , izler hem çok küçük, hem de çok görünmeyen bir bölgededir.

 

 

Kalça germe ameliyatıyla aşırı sarkık olan deri ve deri altı dokusunun bir kısmı alınarak kalçanın daha diri ve daha toparlanmış bir görünüme ulaşması sağlanmış olur. Kalça dikleştirme ameliyatında, iç çamaşırı altında gizlenen belirgin bir ameliyat izi kalması nedeniyle, Liposuction ve kalça protezi gibi yöntemler (çok şiddetli sekil bozuklukları dışında) günümüzde klasik kalça kaldırma ameliyatının yerini almıştır.

 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Hasan Fındık

Etiketler
Estetik cerrahi
Op. Dr. Hasan Fındık
Op. Dr. Hasan Fındık
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube