Perine düzeltme

Perine düzeltme

Perine vajina girişi ile anüs arasındaki bölgeye verilen isimdir. Perineoplasti de perine bölgesinin estetik olarak düzeltilmesi operasyonudur. Genelde vajina daraltma ile eş zamanlı olarak yapılmaktadır.

Perineoplasti

Perine vajina girişi ile anüs arasındaki bölgeye verilen isimdir. Perineoplasti de perine bölgesinin estetik olarak düzeltilmesi operasyonudur. Genelde vajina daraltma operasyonları ile eş zamanlı olarak yapılmaktadır.

Perine bölgesi neden düzensizleşir?

En sık neden doğum sırasında yapılan ‘epizyotomi’ kesilerinin iyi bir şekilde iyileşmemesidir. Perineoplasti ile kötü iyileşmiş veya çöküntü ya da kabarıklık bırakarak iyileşmiş doğum izleri (epizyotomi skarları) çıkartılarak estetik olarak daha iyi bir görünüm sağlanabilmektedir.

Böylece eski izlere bağlı kötü görünüm tamamen giderilmiş olacaktır.

Doğum sırası atılan epizyo dikişlerinin iltihaplanması, açılması, zor ve travmatik doğumlar, evde yapılan doğumlar perine yırtıklarının ve kötü görünümlerinin en büyük sebebidir.

Diğer taraftan kötü iyileşen epizyotomi izleri bazen cinsel ilişkide ağrı, acı sorununa da yol açmaktadır. Perineoplasti ile cinsel ilişkide ağrı şikâyeti de giderilebilmektedir. Perine düzeltme operasyonu doğum yapmamış kadınlara da yapılabilmektedir. Vajina ile anüs arasındaki cilt katlantılarının alınması ile bu bölge daha düzgün ve pürüzsüz bir görünüm kazanmaktadır.

Estetik açıdan ideal bir perinede doğum dikiş izleri ve cilt katlantıları olmamalı, perine açık renkli, düz ve gergin olmalı, mümkün olduğunca anüs-vajina arası perineal mesafe uzun olmalıdır.

Perine düzeltme ameliyatının ücreti nedir?

Perine estetiği ameliyatlarındaki ücretler uygulanacak operasyonun yöntemine, anestezi şekline ve merkeze göre değişmektedir. En iyi sonuçlar ancak tecrübeli cerrahlar tarafından yapılan operasyonlarla elde edilmektedir.

Bu makale 4 Şubat 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Süleyman Eserdağ

. Kozmetik Jinekolog . Avrupa Board Sertifikalı Cinsel Terapist Fellow (FECSM) . Uluslararası Genital Estetik Cerrahi ve Seksoloji Derneği’nin (ISAGSS) Kurucusu ve Başkanı . Kadın Genital Estetik ve Fonksiyonel Cerrahisi Kitabının Yazarı 1992 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlığını aldı. 2014 yılında, Avrupa Cinsel Tıp Derneği (ESSM) ve Avrupa Seksoloji Federasyonu (EFS) tarafından düzenlenen 'board' sınavını geçerek 'Fellow Cinsel Terapist’ (FECSM) unvanına sahip ülkemizin ilk jinekologlardan oldu. 2015 yılında ülkemizde vajinismus konusunda bir ilk olan HERA- Vajinismus Tedavi, Eğitim ve Araştırma Derneği'ni kurdu. Genital bölge estetik operasyonları üzerine önemli otörlerden eğitimler aldı. A ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
facebook
youtube
Etiketler
Perine
Doç. Dr. Süleyman Eserdağ
Doç. Dr. Süleyman Eserdağ
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube