Oyun terapisi

Oyun terapisi

Çocuğun lisanı oyundur. Oyun terapisi çocukların sorunlarının çözümünde, oyun ve oyuncaklar kullanarak çocuğun kendini ifade etmesine olanak tanıyan özel bir süreçtir. Böylece çocuk yapmayı en çok bildiği şey olan oyunla, kelimelerin yerine oyuncakları koyarak kendisini ifade eder. Yetişkinler için danışmanlık ne ise çocuklar için de oyun terapisi odur. Bu süreçte çocuklara duygusal sorunları ifade edebilmeleri için değişik türden birçok oyuncak sunulur. Çocuk bu süreçte kendisine sunulan güvenli bir ortamda  eğitimli bir oyun terapisti ile istediği şekilde oyun oynaması için cesaretlendirilir.

Oyun terapisi çocuklarda boşanma, ayrılma, depresyon, taciz, kayıp ya da yastan dolayı karşılaştığı zorluklarda onlara yardımcı olur. Terapist çocuğa çeşitli değerlendirmeler yaparak, davranış kontrolü, sosyal yetenekler, öfke kontrolü, otokontrol ve duygusal iyileştirmeler ile yardımcı olabilir.

Bunun yanında; içine kapanık, tırnak yiyen, parmak emen, altını ıslatan, tikleri olan çocukların iç çatışmalarını çözmelerinde yardımcı olurken, öğrenme güçlüğü çeken çocuklarda  ve kekeme çocuklarda da yarar sağlayan bir yöntemdir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Deniz İzmir

Deniz İzmir Karaduman - Klinik Psikolog / Terapist İzmir doğumlu Deniz İzmir ilk, orta ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümünden 1997 yılında yüksek onur derecesiyle mezun olmuş ardından klinik psikoloji yüksek lisansını birincilikle tamamlamıştır. Yüksek Lisans Tezi olarak “11-12 yaş çocuklarının şiddet davranışlarıyla anne baba tutumu arasındaki ilişki “üzerine yaptığı araştırma ”4th World Conference on Psychology, Counseling and Guidance” kongresinde sunulmuş ve aynı kongre dergisinde yayınlanmıştır. Klinik stajlarını İzmir Yeşilyurt Hastanesi Çocuk Psikiyatri Bölümü ve İzmir Tepecik Hastanesi Yetişkin Psikiyatrisi Bölümünde tamamlayan İzmir, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Psikolojinin Tıbbi Uygulamaları Yetkilendirme Sınavı’nda başarılı olarak psikolojinin tıbbi uygulamaların ...

Etiketler
Oyun terapisi nedir
Uzm. Psk. Deniz İzmir
Uzm. Psk. Deniz İzmir
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube