Meme büyütme operasyonu öncesi ve sonrası

Meme büyütme operasyonu öncesi ve sonrası

 

Meme büyütme operasyonda öncesi ve sonrası fotoğrafları gerçekte meme implantı isteyip istemediğinizi anlamanız için en iyi yollardan biridir. Öncesi ve sonrası fotoğraflarından bir albümü inceledikten sonra hangi çeşit implantları istediğinizi, implant şeklinin ve yerinin nasıl olması gerektiğini karar vermeniz daha kolay olacaktır. 

İmplant çeşitleri

Bu fotoğraflara bakmak hangi tür implantları istediğinize karar vermeniz açısından size iyi bir fikir verir. Meme büyütme operasyonunda kullanılan implantlar basit olarak 3 ayrı kategoride incelenebilir. Bunlar silikon implantlar, salin implantlar ve yağ doku transferidir. 

Silikon implantlar salin implantlara göre daha doğal bir görünüme ve dokuya sahiptir.

Otolog yağ doku transferi veya başka bir deyişle kendi vücudunuzdan alınan yağ dokusunun meme içerisine nakledilmesiyle yapılan meme büyütme operasyonu oldukça doğal bir meme yapısı sağlar. Ancak bu yöntem memenin fazla büyütülmesi istenen durumlarda diğer implantlar kadar kullanışlı değildir. Meme büyütme operasyonlarından önce ve sonra çekilmiş fotoğraflar hangi yöntemin daha uygun olduğunu belirlemede size yardımcı olacaktır. 

İmplantların şekilleri

Eğer yapay meme implantı düşünüyorsanız operasyon fotoğraflarını inceleyerek istediğiniz şekli belirleyebilirsiniz. Gözyaşı damlası şeklindeki implantlar son yıllarda meme operasyonundan sonra daha doğal sonuçlar alınmasını sağlıyorlar. Ancak geleneksel daire şeklindeki implantlar ile yapılan operasyonlardan sonra hastalar daha az zorluk çekiyorlar. 

İmplantların yeri

Meme implantlarının yerleştirme yeri ile ilgili iki ayrı cerrahi yaklaşım vardır. Bu metotlardan ilkinde implant göğüs kasının üst tarafına yerleştirilir.Eğer operasyon öncesi ve sonrası fotoğraflarına bakarsanız meme boyutundaki değişmeyi oldukça net bir şekilde görebilirsiniz.

İkinci metot ise implantı göğüs kasının altına yerleştirmektir ve bu yöntem daha ağrılıdır. Ancak bu yöntemle operasyon sonunda daha doğal ve daha güzel bir şekle sahip bir memeye sahip olursunuz. 

İmplantların boyutları

Bazı kadınlar memelerini yalnızca bir miktar büyütmek isterken bazıları ilk bakışta göze çarpacak denli büyük memelere sahip olmak istiyorlar. Size operasyon öncesi ve sonrası hakkında fikir verecek yüzlerce fotoğrafı inceleyerek sizin istediğiniz büyüklüğün ne kadar olduğuna kadar verebilirsiniz. 

Op Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı 

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Güncel Öztürk

Op. Dr. Güncel ÖZTÜRK, 1979 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında tamamlayarak tıp doktoru ünvanını almıştır. Aynı tarihte Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) tercihini plastik sanatlara yakın olan plastik cerrahi bölümünden yana yapmış ve sınavda dereceye girip, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümünü kazanmıştır. Uzmanlık eğitimi esnasında, 6 yıl olan eğitim sürecinin bir bölümünü 2006 yılında Yale University, New Haven Hospital Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı, Connecticut-ABD’ de John A. Persing, MD, FACS baş denetimi altında burun ve yüz estetiği üzerine eğitim almıştır. 2007 yılında University of Miami, Jackson Memorial Hospital Estetik, Plastik v ...

Etiketler
Meme büyütme operasyonu sonrası
Op. Dr. Güncel Öztürk
Op. Dr. Güncel Öztürk
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube