Online terapi hakkında

Online terapi hakkında

Online terapi, internet üzerinden yürütülen psikoterapi veya danışmanlık hizmetlerini ifade eder. Online psikoterapi uygulaması geleneksel olarak yüz yüze uygulanan, fiziksel olarak bir klinik ofiste gerçekleşen, psikoterapi yönteminden farklı olarak teknoloji ve internet kullanımının arttığı günümüzde kullanılmaya başlayan ve son zamanlarda oldukça yaygınlaşan bir terapi türü olarak ifade edilebilmektedir.

Yüz yüze terapinin aksine çevrimiçi terapi, bilgisayar, tablet, akıllı telefon gibi internet bağlantısı olan herhangi bir cihazı kullanarak klinik psikolog ile bağlantı kurmanıza olanak tanır.

Çevrimiçi terapi, kırsal veya uzak bölgelerdeki insanlara ruh sağlığı bilgilerine ve tedaviye erişim sağlar. Bu tür bölgelerde yaşayanlar, bulundukları coğrafyada çok az veya hiç akıl sağlığı hizmeti olmadığı için başka herhangi bir ruh sağlığı tedavisine erişemeyebilirler.

Terapi aramak için uzun mesafeler sürmek ve yoğun bir programdan önemli ölçüde zaman ayırmak, yardıma ihtiyacı olan birçok insan için bir yük olabilir. Güvenilir internet erişiminiz varsa, çevrimiçi terapi, başka türlü kolayca erişemeyeceğiniz tedaviye nispeten hızlı ve kolay erişim sağlar.

Fiziksel veya zihinsel hastalık gibi çeşitli nedenlerle evden çıkamayan bireyler, çevrimiçi terapiyi geleneksel psikoterapi ortamlarına yararlı bir alternatif bulabilir.

Çevrimiçi terapi genellikle oldukça uygun fiyatlı ve kullanışlıdır. Terapi seanslarına evinizin rahatlığında online olarak katılacağınız için, terapi seanslarınızı genellikle sizin için en uygun olan saatlere planlayabilirsiniz.

Bu makale 1 Eylül 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Klinik Psikolog  Can Yıldız

Etiketler
Seans
Klinik Psikolog  Can Yıldız
Klinik Psikolog Can Yıldız
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube