Objektif çocuk testleri

Objektif çocuk testleri

Çocukların Gelişim Düzeyini Öğrenmek ve Geliştirmek

Ebeveynler olarak, özellikle okulların açılmasıyla birlikte çocuklarımıza ve onların okul performanslarıyla daha yakından ilgilendiğimiz bir döneme girdik. Çocuklarımızın birtakım becerilerinin yeterli olup olmamasıyla ilgili kaygılarımız bir hayli artmış olabilir. Bu süreçte çocuğunuzu yakından tanımak, gelişim düzeylerini bilmek istiyorsanız, veya çocuğunuzda yetersiz / anormal bir durum seziyorsanız Objektif Çocuk Testleri ile bir uzman değerlendirmesine başvurabilirsiniz.

Objektif Çocuk Testleri Nedir?

Çocuğunuzun fiziksel ve mental gelişiminin durumunu analiz etmek, gelişime ihtiyaç duyduğu alanları tespit etmek ve uygun desteği verebilmek amacıyla Objektif Çocuk Testleri kullanılır. Objektif Çocuk testleri, çocukların dil, yetenek, çeşitli bilişsel ve fiziksel becerileri ve performansları hakkında bilgi edinmenin bilimsel bir yoludur. Bilişsel becerilerin alt kategorileri dikkat, konsantrasyon, algı ve hafızadır. Fiziksel beceriler ise motor becerileri, el-göz koordinasyonu gibi becerilerdir. Bunların yanı sıra çocuğun sözel ve sayısal becerileri, görsel algı düzeyi, çocuğun okula uygun olmadığı kolaylıkla tespit edilebilir.

Optimum Psikoloji Tarafından Uygulanan Objektif Çocuk Testleri

AGTE (Ankara Gelişim Tarama Testi)

Gesell Gelişim Figürleri Testi

Metropolitan Okul Olgunluğu Testi

Frostig Gelişimsel Görsel Algı Testi

Frankfurter Dikkat Testi

Benton Görsel Bellek Testi

Bender Gesalt Testi

Peabody Kelime Anlama Testi

Goodenouph Harris Bir Adam Çiz Testi

Porteus Labirentleri Testi

Cattel Zeka Testi 2A

Kent EGY

Burdon Dikkat Testi

Öğrenme Bozukluğu Belirti Tarama Testi

Sınav Kaygısı Ölçeği

Başarısızlık Nedenleri Anketi

Testler Nasıl Uygulanır?

Testler, uzman bir uygulayıcı tarafından çocukla yapılan bir görüşme eşliğinde uygulanır. Değerlendirme yapılırken çocuğun yaşı, ölçülmek istenen alan dikkate alınır buna uygun bir test uygulaması seçilir. Görüşmede uygulanacak test veya testlere uygun materyaller kullanılır. Çocuğa standart yönergeler verilir ve performansları puanlama yoluyla değerlendirilir. Çocuğun iyi gözlemlenebilmesi, içinde bulunduğu durumun takip edilebilmesi, profesyonel ve doğru bir değerlendirme için şarttır.

Siz de çocuğunuzun gelişim düzeyini öğrenmek istiyorsanız Antalya Lara’da bulunan ofisimizi ziyaret edebilir veya buradan randevu oluşturabilirsiniz. Böylelikle çocuğunuzun ihtiyacı olan eğitim ve desteği alarak ilerleyen yaşamında sorun yaşamasını önleyebilirsiniz. Unutmayın ki çocuğunuzun vakit kaybetmeden alacağı destek, onun okul başarısı, sosyal ilişkileri, geleceği ve psikolojik sağlığı üstünde en önemli rolü oynar.

Bu makale 20 Eylül 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Klinik Psikolog  Gonca Gül

Lisans eğitimini İstanbul Aydın Üniversitesi, Psikoloji bölümünde yüksek lisansını  İstanbul Kent Üniversitesi Klinik Psikoloji bölümünü onur derecesi ile tamamladı. Stajını Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi yatılı servisinde yaptı. Stajı süresince psikiyatri servisindeki hastaların görüşmelerinde yer alarak vizitlere katıldı ve rehabilitasyon süreçlerini  gözlemleyerek psikometrik ölçümlerde bulundu. Grup terapisi, EKT, EEG, MMPI ve Rorschach testi gibi farklı uygulamalarda yer aldı. İstanbul Adalet Sarayı Çocuk Mahkemesinde stajyer psikolog olarak suça sürüklenen çocuklarla görüşmeler yaptı ve Çocuk Mahkemelerine katıldı. Danışmanlık ve psikoterapi merkezlerinde stajyer psikolog olarak çocuk ve ailelerle görüştü. Engelli Bakım Merkezinde üç sene boyunca zihinsel ve ruhsal eng ...

Klinik Psikolog  Gonca Gül
Klinik Psikolog Gonca Gül
Antalya - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube