Monsplasti

Monsplasti

Anatomik olarak klitorisin üst kısmında kalan, leğen kemiğinin pubis kısmının üzerini örten ve tümsek halinde olan tüylü bölüme mons pubis denir. Özellikle kilo alımıyla beraber bazı hastalarda bu bölgedeki cilt altı yağlı doku artar ve aşağı doğru sarkar. Bu durumda da dışarıdan veya bikini üzerinden görünebilen kozmetik açıdan hastaları rahatsız edebilen görüntüler ortaya çıkar. Monsplasti bu bölgenin bozulan anatomisinin tekrar normal hale getirilmesi işlemidir.

Kimlere yapılabilir?

Kabaca bu görüntüden rahatsız olan her hastaya yapılabilir. Ameliyat tek başına veya hastanın ihtiyacına göre başka bir ameliyatla kombine olarak yapılabilir. Örneğin karın germe ameliyatı veya labioplasti ile beraber yapılabilir.

Ameliyatta neler yapılır?

Eğer hastanın mons bölgesinde sarkma veya cilt fazlalığı yok ise sadece liposakşın ile bölgenin cilt altı yağlı dokusu azaltılarak işlem sonlandırılır. Beraberinde cilt fazlalığı veya sarkma da varsa sezaryen izi bölgesine uyacak bir kesi yapılarak hem cilt fazlası çıkarılır hem de fazla yağlı dokular çıkarılarak mons yukarı doğru askılanarak deformite düzeltilir. Ameliyat izi bikini içerisinde planlanır. İlerleyen dönemlerde buradaki iz de bazı önlemlerle gözle görünmeyecek hale getirilir.

Ameliyat sonrası bakım nasıldır?

Hastalar aynı gün veya ertesi gün taburcu edilir. İki hafta kadar hafif baskılı bandaj yapılır. İkinci günde banyo yapılabilir. İlk bir haftada günlük yaşantıya dönülebilir. İkinci haftadan itibaren denize girilebilir. Bir ay cinsel perhiz önerilir.

Bu makale 10 Mayıs 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ersin GÖNÜLLÜ

Op. Dr. Mehmet Ersin GÖNÜLLÜ, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Unvanı almıştır. 

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kocaeli Devlet Hastanesi, Medical Park Gebze Hastanesi ve Estethica Bakırköy Tıp Merkezi, Levent Hastanesi gibi bir çok kurumda görev almış olan Op. Dr. Mehmet Ersin GÖNÜLLÜ, bir çok kongre, seminere katılmış olup ayrıca yurt içi ve yurt dışında yayınlanmış bir çok makalesi mevcuttur.

Op. Dr. Mehmet Ersin GÖNÜLLÜ, mesleki çalışmalarına İstanbul / Şişli'de bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
monsplasti
Op. Dr. Ersin GÖNÜLLÜ
Op. Dr. Ersin GÖNÜLLÜ
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube