Burun estetiği – rinoplasti

Burun estetiği – rinoplasti

Burun yüzde ilk bakılan noktadır. Bu nedenle bir kişi hakkındaki ilk izlenim burundan edinilir. Bir insanın güzel ya da çirkin olduğu yönündeki ilk yorumu burnuna bakarak yapıyoruz. En çok çirkin, tuhaf burunlar nedeniyle insanlarla alay ediliyor, lakaplar takılıyor. İnsanın hoşlanmadığı, kendisini rahatsız eden bir görüntüyle her gün aynada karşı karşıya gelmesi çok zordur. Bu nedenle burun estetiği rinoplasti tüm dünyada en çok yapılan estetik ameliyattır.

Burun Estetiği için Yaş Sınırı Var Mıdır?

Burun anatomisi ve kemiklerinin gelişimini tamamlamasi yaklaşık olarak 17 yaşında tamamlanır. Çok ciddi bir fonksyonel deformite yoksa burun estetiği 17 yaşından sonra yapılır.

Rinoplasti Ameliyatından Sonra Ağrı Olur Mu?

Modern tekniklerle yapılan burun ameliyatı ve ameliyat sonrası bakımı ile artık burun ameliyatları sonrasında hastalarımızın hemen hemen hiç ağrısı olmamaktadır.

Burun Estetiğinden Sonra Ne Zaman İşe Dönülebilir?

Ameliyat sonrası bazı durumlarda aynı gün bazı durumlarda bir gün sonra hasta taburcu edilir. 2. günün ardından kişi günlük yaşantısına geri dönebilir.

İkinci Burun Estetiği Yani Revizyon Burun Estetiği Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılır?

Revizyon burun estetiği ameliyatı, ilk ameliyattan memnun kalınmadığı durumlarda, ilk ameliyatta şekil bozukluklarının tam olarak giderilmediği ve nefes alma kanallarının sağlıklı çalışmadığı durumlarda gerçekleştirilmektedir.

Revizyon Burun Estetiği Ameliyatı Zor Mudur?

ilk burun estetiği ameliyatına göre daha zordur. Çünkü ilk ameliyatta buruna müdahale edilmiş, iç dokusuyla oynanmıştır. O nedenle daha zor bir ameliyattır. Ancak bu durum revizyon burun estetiği ameliyatında istenilen sonucun alınmasına engel değildir. Revizyon ameliyatında en çok karşılaşılan sorunlardan biri de, burnun istenilen şekle gelmesi için ihtiyaç duyulan dokuların ilk ameliyatta fazlaca çıkartılmasıdır. En çok kıkırdak dokusunda bu durumla karşılaşılmaktadır. Özetle hasta açısından, ameliyat ve iyileşme süreci anlamında eğer kıkırdak nakline gerek yoksa iyileşme sürecinin biraz uzaması dışında bir zorluk sözkonusu değildir. Estetik cerrahi uzmanı açısından ilk ameliyata göre daha güç bir ameliyattır.

Deviasyon Burun Eğriliği Ne Anlama Gelir?

Burun kıkırdak ve kemiklerinin eğri olmasıdır. Bu eğrilik bazı durumlarda burnun dış görüntüsüne yansırken, bazen de dışardan fark edilmez. Deviasyon yukarda da kısaca belirttiğimiz gibi yeterli nefes almayı, yeterli oksijen almayı kısıtlayan bir sağlık sorunudur.

Deviasyon Ameliyatı Zor Mudur?

Deviasyon ameliyatına Nasal Septum Deviasyonu diyoruz. Genellikle genel anestezi altında gerçekleştirilen bir ameliyattır. Ortalama 1 saatte sonuçlandırılıyor. Tampon uygulaması gerek görülmedikçe yapılmıyor. Hastalar 1 hafta içinde günlük yaşamına dönebilmektedir.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Erdem Güven

Doç. Dr. Erdem GÜVEN, 1992 yılında İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nde lisans öncesi eğitimini tamamlamıştır. Ardından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde başlamış olduğu tıp eğitimini 1998 yılında bitirmiş ve tıp doktoru unvanı almıştır. 1998 yılında 6 ay süreyle ABD’de University of California, Los Angeles’ta (UCLA) gözlemci olarak bulunmuştur. 1999 yılında ise İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde Plastik Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda ihtisası eğitimine başlamıştır. 2003 yılında 25. Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Kongresi’nde klinik dalda birincilik ödülü almaya hak kazanarak yüz nakline alternatif bir ameliyatın sunumunu yapmıştır. 2004 yılında ihtisas eğitimini bitirmiş ve Plastik Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Uzmanı unvanı almıştır. Uzmanlığını almasının ardından 200 ...

Etiketler
Deviasyon ameliyatı zor mudur?
Doç. Dr. Erdem Güven
Doç. Dr. Erdem Güven
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube