Mini burun estetiği

Mini burun estetiği

Mini burun estetiği ya da mini rinoplasti burunda mevcut olan küçük kusurların mümkün olan en kısa sürede ve mümkün olan en az işlemin uygulandığı müdahale sonrasında da iyileşmenin çok hızlı gerçekleştiği ve kişinin normal yaşamına kısa sürede geri dönebildiği operasyondur.

Burada en önemli kural sadece burunda mevcut olan probleme yönelik tedavi uygulamaktır. Hastanın burun sırtında ki hafif bir yükseklik varsa törpülenir. Burun sırtında hafif bir çöküklük var ise  yumuşak doku  veya şekillendirilen kıkırdak ile doldurulur. Burun ucu düşüklüğü olan hastada bu düşüklük özel askı yöntemleri ile kaldırılır. Burun kanatları geniş olan hastada uygun doku çıkartılması ile küçültülür. Burun deliklerinde belirgin  asimetri var ise bu giderilir olabildiğince delikler eşit hale getirilir. 

Burun ucu geniş- top gibi ise bu daha zarif daha doğal olacak şekilde düzeltilir. Burun sırtı yan taraflarında gördüğümüz çökmeler ya da küçük çıkıntılar gibi problemler çözümlenir.

Mini burun estetiği gerçekten de küçük müdahaleler ile hastanın çok mutlu olduğu ve kısa süren ( yaklaşık 20 – 30 dk ) bir operasyondur. Ama en önemli kural  çok seçici olmaktır. Her hasta mini rinoplasti için uygun değildir.

Mini rinoplasti de kemiklere müdahale edilmediği için ciddi bir şişlik ve morluk olmaz. Cilt yapınıza bağlı olarak oluşabilecek şişlik ve morluklar da 2-3 gün içinde iyileşecektir. Çoğu zaman kapalı teknik ile yapılan bir ameliyattır. En önemlisi burun dokularına hiçbir zarar vermeden  sadece var olan minimal kusuru gidermiş oluyoruz.
Op. Dr. Yusuf CAN

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Yusuf Can

Op. Dr. Yusuf CAN, 30 Mart 1960 tarihinde Samsun'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1984 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Mezuniyetinin hemen ardından Almanya Gelsenkirchen Marienne Hospital’de Genel Cerrahi üzerine 6 ay çalışmalarda bulunmuştur. İhtisasını ise İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur. İhtisası süresince Horlama ve Uyku apnesi, Kronik sinüzitler ve Endoskopik Sinüs Cerrahisi, Fonksiyonel ve Estetik Burun cerrahisi, Pediatrik (Çocuk) KBB konularına özellikle ilgi duymuş olan Op. Dr. Yusuf CAN, bu dönemde çok sayıda kongre, kurs ve seminerlere katılmış olup Almanya’da Lazer Cerrahisi, Horlama ve Uyku Apne Cerrahisi, Fonksiyonel Endoskopik sinüs cerr ...

Etiketler
Estetik burun operasyonu
Op. Dr. Yusuf Can
Op. Dr. Yusuf Can
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube