Doktorsitesi.com

Hamilelik ve Horlama

Op. Dr. Yusuf Can
Op. Dr. Yusuf Can
3 Şubat 201780 görüntülenme
Randevu Al
Hamilelik ve Horlama

Yapılan araştırmalar hamilelik öncesinde horlama şikayeti olmayan kadınların yüzde 11.7’sinin hamilelik döneminde horlamaya başladıklarını ortaya koydu.Aynı zaman da horlayan hamile kadınların yüzde 20 sinde gebeliğe bağlı hipertansiyon sorunu olduğu , bu sorunun horlamayan hamilelerde yüzde 11’ e düştüğü saptandı.

Araştırmacılar horlamanın hamilelerde gebelik öncesi döneme ve hamile olmayanlara göre anlamlı derecede fazla olduğu ve horlamanın gebelik hipertansiyonu için risk faktörü olduğu sonucuna varmışlardır.

Etiketler

Hamilelikte horlama

Yazar Hakkında

Op. Dr. Yusuf Can

Op. Dr. Yusuf Can

Op. Dr. Yusuf CAN, 30 Mart 1960 tarihinde Samsun'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1984 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Mezuniyetinin hemen ardından Almanya Gelsenkirchen Marienne Hospital’de Genel Cerrahi üzerine 6 ay çalışmalarda bulunmuştur. İhtisasını ise İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır