Mezoterapi ile bölgesel zayıflama

Mezoterapi ile bölgesel zayıflama

Zayıflama yöntemlerinin bugün için sayısı çok fazladır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte üretilen yeni sistemler ve cihazlar zayıflama konusunda fazla kilosu olanlar için büyük umut haline gelmektedir. Gerçekten de kalıcı ve etkin sonuç veren zayıflama sistemleri ile kişiler hedeflediği kilolara kısa zamanlarda ve kalıcı şekilde ulaşabilmektedir.

Zayıflama yöntemlerinde kalıcılığı ve etkinliği tartışmasız en iyi olan yöntemlerden biri de mezoterapidir. Mezoterapi kelime anlamı olarak mezo orta demektir. Mezo yani ortadan kasıt cildin orta tabakasına uygulanan tedavi olmasıdır.

MEZOTERAPİ İLE ZAYIFLAMA VE MEZOTERAPİ İLE SELLÜLİT NASIL TEDAVİ EDİLİR

Cildin orta tabakasına çok ince uçlu iğnelerle zayıflamaya yardımcı olan yağ yıkıcı maddeler enjekte edilir. Enjekte edilen ilaçlar metabolizmayı hızlandıran, yağ yakımından sorumlu lipaz enziminin çalışmasını sağlayan, kan dolaşımını hızlandıran özelliklere sahiptir. Bu sebeple mezoterapi hem zayıflama sağlarken  ve hem de selülitleri tedavi eder.

Mezoterapi tedavisi ilk olarak 1987’li yıllardan beri Fransız bilim adamları tarafından uygulanmış ve bugün 16 ülke başta olmak üzere yüzlerce tıp doktoru tarafından hastalara uygulanmaktadır. Mezoterapinin zayıflatıcı etkisi eski yıllardan beri kanıtlanmıştır. Mezoterapi ile genel vücut ağırlığı azalmaz, fazla yağlı olan bölgeye uygulanarak bölgesel bir zayıflama elde edilir

MEZOTERAPİ İLE ZAYIFLAMA VE SELLÜLİT TEDAVİSİNİN AVANTAJLARI NELERDİR

Oldukça güvenli ve etkili bir lokal zayıflama ve sellülit tedavi yöntemidir. Çünkü net olarak inatçı yağlanmanın olduğu alanlara yağ yaıkıcı maddeler ve dolaşımı hızlandıran maddeler enjekte edeilmektedir. Mezoterapi tekniği diğer zayıflama ve lazerle zayıflama ve sellülit tedavileriylede kombine edilebilirler. Biz de kliniğimizde kullandığımız AWT lazer ile kombine tedaviler yapmaktayız. 

 Mezoterapi göreceli olarak neredeyse ağrısız bir yöntemdir. Zayıflama tedavisinde kullanılan iğneler çok ince uçlu iğnelerdir. uygulandığı bölgede ciddi bir acı ve ağrı vermezler.  Kullanılan iğneler ciltte sadece küçük ısırıklar şeklinde hissedilir. Mezoterapi esnasında asla anesteziye ihtiyaç duyulmaz.

MEZOTERAPİNİN ETKİSİ NEZAMAN GÖRÜLMEYE BAŞLANIR

Mezoterapinin etkisi ilk seanstan sonra hissedilmeye başlansada esas etkiler 3. seanssonrasdında gözle görülebilir hale gelir.

Mezoterapinin olası yan etkileri küçük kızarıklık ve morarmalardan  ibarettir. Mezoterapinin uygulanışı kesinlikle bir uzman tarafından olmalıdır çünkü mezoterapide enjekte edilen ilaç dozlarına ve çeşidine dikkat edilmeli ve belli zaman aralıklarında uygulanmalıdır.

Bu makale 6 Eylül 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Ayfer Aydın

Uzm. Dr. Ayfer AYDIN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1998 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1998 - 2002 yılları arasında İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 

Uzmanlık eğitimi sonrasında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Özel Transmed Kliniği'nde, Memorial Hastanesi'nde ve Amerikan Hastanesi'nde hasta kabulü yapmış olan Uzm. Dr. Ayfer AYDIN, bir çok eğitim ve kurs programını başarıyla tamamlamıştır.

Uzm. Dr. Ayfer AYDIN, mesleki çalışmalarına İstanbul'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir. 

Etiketler
Mezoterapi nedir
Uzm. Dr. Ayfer Aydın
Uzm. Dr. Ayfer Aydın
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube