Kimyasal peeling uygulaması nedir ?

Kimyasal peeling uygulaması nedir ?

TCA, Jesner Solüsyonu, Salisilik Asit, Glikolik Asit,Meyve Asitleri gibi solüsyonların Cilt Gençleştirme, Akne(Sivilce) Tedavisi, Sivilce İzlerinin Tedavisi, Leke tedavisi için yüze veya vücudun problemli olan bölgelerine uygulanmasına kimyasal peeling işlemi denir.

Şikayetin derecesine ve şiddetine bağlı olarak; hafif, orta, derin yoğunlukta kimyasal peeling solüsyonları uygulanabilir.

KİMYASAL PEELİNG İLE CİLT GENÇLEŞTİRME TEDAVİSİ

Kimyasal peeling uygulamalarının etkinliği  tamamen hekimin bilgisi ve becerisi ve bu doğrultuda seçeceği solusyonla orantılıdır. Çok etkili bir Cilt gençleştirme yöntemidir. Tüm yüze eşit ölçüde tüm alana kolaylıkla uygulanabilen asit solüsyonlar; Deri altında kontrollü bir yanık travma alarmı oluşturarak derinin tüm onarım mekanizmalarını harekete geçirerek kolajen sentezi sitümülasyonu ile ciddi bir cilt gençleştirme sağlar. 

Cildin çok daha homojen kompakt ve diri görünmesini sağlar. 

KİMYASAL PEELİNG İLE AKNE (SİVİLCE) VE AKNE (SİVİLCE) İZLERİNİN TEDAVİSİ

Sivilce ve Sivilce izlerinin tedavisinde benim en çok tercih ettiğim tedavi yöntemlerinin en başında Kimyasal Peeling Yöntemi gelir. Akne zeminine neden olan siyah ve beyaz komedonlar(noktalar) temizlendikten çıkarıldıktan sonra üzerine kimyasal peeling uygulaması yapıldığında bu akne zemini çok derin bir şekilde temizlenmiş ve bu zeminin tekrarlaması önlenmiş olur. Kimyasal Peeling Yöntemi çok etkili bir akne-sivilce tedavi yöntemidir. Aynı zamanda akne izlerinin tedavisinde de çok efektif bir tedavi seçeneğidir. Hastanın ciddi yan etkileri olan sistemik ilaçlar içmeden iyileşmesini sağlar.

KİMYASAL PEELİNG İLE LEKE TEDAVİSİ

Dermatolojide en zor olan ve tedaviye en dirençli durumlardan biri de leke tedavisidir.Kimyasal peeling leke tedavisinde de oldukça başarılı bir yöntemdir. Hekimin önereceği leke açıcı kremler ve güneş koruyucularla birlikte çok efektif sonuçlar alınmaktadır.KİMYASAL PEELİNG

KİMYASAL PEELİNG YÖNTEMİNİN AVANTAJLARI 

 Kimyasal peeling kısa sürede yapılabilen uygulaması kolay ve çok etkili  bir Cilt Gerçleştirme Yöntemdir. Kimyasal peeling uygulamasını diğer yöntemlerden üstün kılan en önemli özellik sadece cildi gençleştirmekle kalmayıp gözenekleri sıkılaştırıp cildin rengini homojenleştirmesidir. Kimyasal Peeling Solusyonun tüm yüze yada hangi alana uygulanacaksa , Tüm bölgeye aynı anda eşit oranda uygulayabiliriz. Yüz uygulamlarında boyun dahil olmak üzere göğüs V sine kadar geniş bir alana uygulama yapılabilir. İşlemin çok kısa sürmesi ve tek işlemle çok sayıda problemi aynı anda tedavi edebilmemiz kimyasal peeling işlemini çok sayıda cilt gençleştirme işleminden üstün kılar. Bu kadar efektif bir işlemin diğer işlemlere göre ucuz olması uygulamanın cazipliğini arttırmaktadır.

 Uygulanan solüsyon deri altında yalancı bir yanık uyarısı yaparak cildin onarım mekanizmasını harekete geçirerek fibroblastlardan kolajen sentezlenmesine yol açarak cildin sıkılaşmasına ve tonusunun artmasına yardımcı olarak cildin sarkmasını önler ve yaşlanma sürecini geciktirir.

Cildin Üst yüzeyinde yeniden bir yapılanma sağlayarak daha genç, diri, dinamik, parlak bir cilde kavuşmamızı sağlar.

 

 

Bu makale 5 Eylül 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Ayfer Aydın

Uzm. Dr. Ayfer AYDIN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1998 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1998 - 2002 yılları arasında İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 

Uzmanlık eğitimi sonrasında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Özel Transmed Kliniği'nde, Memorial Hastanesi'nde ve Amerikan Hastanesi'nde hasta kabulü yapmış olan Uzm. Dr. Ayfer AYDIN, bir çok eğitim ve kurs programını başarıyla tamamlamıştır.

Uzm. Dr. Ayfer AYDIN, mesleki çalışmalarına İstanbul'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir. 

Etiketler
Leke tedavisi
Uzm. Dr. Ayfer Aydın
Uzm. Dr. Ayfer Aydın
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube