Meme estetiği | meme dikleştirme ameliyatı | mastopeksi

Meme estetiği | meme dikleştirme ameliyatı | mastopeksi

Meme dikleştirme ameliyatı aynı zamanda mastopeksi ya da meme kaldırma ameliyatı olarak ta bilinen bir estetik meme operasyonudur. Eğer meme uçlarınızın hizası, meme altı katlantı çizginizin üzerindeyse her şey yolunda demektir. Eğer bu çizgi seviyesine inmişse hafif, bu çizginin altında ise ileri derecede meme sarkıklığınız var denebilir. Bu da sizin bir gün meme dikleştirme ameliyatına ihtiyacınız olabileceğini gösterir. Özellikle tam aşağı bakan meme uçları durumun ciddiyetini gösterir.

Memelerin sarkmasının birçok nedeni olabilir. Memeler, deri gerginliğinin azalması, yer çekimi, kilo kaybı, gebelik ve süt emzirme gibi nedenlerle dolgunlukları ve şekillerini kaybedebilirler. Memelerinin büyüklüklerinden memnun olan hanımlar daha diri ve taze göğüslere kavuşmak için meme dikleştirme ameliyatı isteyebilirler. Bazı hanımlarda ise hem sarkıklık hem de memelerde hacim kaybı vardır. Bu durumda meme dikleştirme ameliyatı sırasında dolgunluğu arttırmak için aynı seansta meme protezi uygulanabilir.

Sarkmış memeleri ameliyatsız toparlayacak bir yöntem henüz yoktur.

Meme dikleştirme ameliyatı aslında iyi yapılırsa çok iyi sonuç veren bir operasyondur. Memeye yeniden şekil vermek, sarkıklığı tamamen gidermek, aynı anda da memeyi büyültmek ya da küçültmek tabiî ki mümkündür. Ama bütün bunların bedeli memede bırakılan izler oluyor. Henüz iz bırakmadan meme dikleştirebilecek bir ameliyat tekniği bilinmiyor. Kullanılan teknikler meme ucunun deri ile birleştiği bütün çevresi boyunca ve meme altına doğru uzanan bir iz bırakıyorlar. Bu iz klasik tekniklerde meme altında da devam edibilmekte ve alttaki katlantı çizgisinde devam eden teknikler mevcuttur.

 

mastopeksi, meme dikleştirme, zonguldak

Ameliyat genel anestezi altında yapılmaktadır. Kabul görmüş meme dikleştirme yöntemleri 3 ana grupta toplanabilir; birinci yöntem meme başı çevresinden yapılabilir, ancak bu yöntemde elde edilen meme şekli daha basık ve yayvan olmaktadır. İkinci yöntem meme başı çevresinde bir dikiş hattı ile memenin altında ve meme altı oluğunda uzanan ters t şeklinde bir dikişle yapılan yöntemidir. Bizim de sık olarak önerdiğimiz son yöntemde ise meme başı ve onun altında dik olarak devam eden kısa bir dikiş hattı ile yapılan dikleştirme ameliyatıdır. Tüm ameliyatlarda esnekliğini kaybetmiş kaybeden fazla deri kısmı çıkartılır, aşağı seviyedeki meme başları daha yükseğe, normalde olmaları gereken yere taşınır. Meme dokusu meme üst kadranlarını dolduracak şekilde yükseltilir. Ameliyattan sonra küçük bir pansuman uygulanır ve sutyen giydirilir. Ameliyat günü evinize dönebilirsiniz, iş hayatınıza üç dört gün içinde dönebilir, birkaç hafta içinde spora başlayabilirsiniz. Sizi ameliyattan sonra eve götürecek ve gece boyunca sizinle kalacak bir yakınınızın bulunması arzu edilir.

Ameliyattan sonra kanama, enfeksiyon, yara iyileşmesinde gecikme ve asimetri deneyimli ellerde çok nadiren ortaya çıkar. Küçük düzeltmeler basitçe her zaman yapılabilir. Meme başlarının duyusu yine deneyimli ellerde korunur. Ameliyattan önce plastik cerrahınız bir mamografi tetkikini gerekli görebilir. Biz ameliyat sonrası 2 aylık dönemde izlerin kalitesini arttırmak ve erken solmalarına yardım etmek üzere yara hatlarının özel bantlarla desteklenmesi ve nedbeye özel bir takım kremlerin uygulanmasını öneriyoruz.

 

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Eksal Kargı

Prof. Dr. Eksal Kargı, 1967 yılında Ordu’da dünyaya gelmiştir. Tıp eğitimini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde tamamladı.Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda sınavı sonucunda Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne dereceyle girdi ve Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanlık eğitimini aldı. Uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra aynı yerde uzman doktor unvanı ile çalışmaya başladı. 2000 yılından itibaren, (eski Zonguldak Karaelmas Üniversitesi) Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi’ nde öğretim üyesi olarak görev almaktadır. Prof. Dr. Kargı, 2000 yılında 'Yardımcı Doçent' , 2005’ yılında 'Doçent' ve 2010 yılında ise Profesör olmuştur. Bunların yanında, 2011'de El Cerrahisi; 2012'de ise Ağız, Yüz ve Cene Cerrahisi uzmanlıklarını da tamamlamıştır. Prof. Dr. Kargı, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği’ tarafı ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Prof. Dr. Eksal Kargı
Prof. Dr. Eksal Kargı
Zonguldak - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube