Tüberöz meme ve meme asimetrisi

Tüberöz meme ve meme asimetrisi

Normal bireylerde yüz ve vücutta SİMETRİ mevcut değildir.

Meme Göğüs Asimetrisi ve Tüberöz (Gelişmemiş) Meme

** yapısal yani doğuştan veya

** emzirme sonrası görülür.

Yapısal olarak büyüme ile birlikte farkedilir, emzirme sonrası ise tek taraflı emzirme sonucu oluşur.

TUBERÖZ meme dediğimiz yapısal yani doğuşdan olan asimetride, bu asimetir türünde her iki memede de görülebilir..Meme dokusu uç kısmın etrafını çevreleyen renkli meme yapısı ile sınırlıdır ve meme altı çizgiside burdadır.. Göğüslerin şeklinin eşitlenmesi için protez ve dikleştirme ameliyatının genelikle birlikte yapılması gerekir. 

Ama sadece büyüklük farkı var ise; dikleştirme operasyonu, küçültme operasyonu ya da augmentasyon / dikleştirme+augmentasyon gerekebilir.

Doktorunuzla görüşmede size en uygun olan yöntem gerekçeleriyle anlatılır.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Gülay Boztosun

Op. Dr. Gülay BOZTOSUN, İlk ve orta öğretimi tamamladım; C.Ü. Tıp Fakültesinden mezuniyetim sonrasında P.Ü. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanlığını aldım.

Saç Ekimi, Burun Estetiği ve yeniden burun Rekonstrüksiyonu, VASER ile Liposakşın (kansız yağ alımı), Yüz Estetik operasyonları ve Meme Büyütme ve Küçültme operasyonları gibi Vücut estetik operasyonları yanında Mikrocerrahi, Maksillo-fasiyal cerrahi alanlarındada operasyonlar özel ilgi alanlarım.

Pek çok bilimsel çalışma ve yayında yer aldım.

İstanbul Bağdat caddesinde bulunan muayenehanemde serbest hekim olarak çalışmaktayım, ayrıca yurt dışında bazı ülkelerde de ameliyat, saç ekimi ve noninvaziv işlemler gibi uygulamalar yapıyorum.

Etiketler
Meme estetiği
Op. Dr. Gülay Boztosun
Op. Dr. Gülay Boztosun
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube