Maden suyu mu soda mı?

Maden suyu mu soda mı?

Soda herhangi bir içme suyuna karbondioksit eklenerek elde edilirken, maden suyu yer kabuğunun farklı derinliklerinde yıllar içinde oluşmuş, mineral içeriği yüksek, kendiliğinden veya farklı yöntemlerle yeryüzüne çıkan doğal mineralli sulara denir.

Özellikle sıcak yaz günlerinde terle kaybettiğimiz elektrolitleri yerine koymak konusunda bize oldukça yardımcıdır. Hem mineral hem de elektrolit desteğiyle her zaman tüketebileceğimiz bir içecektir.

Sindirim problemleri yaşayan insanların maden suyu kullanımına bağlı olarak hem gaz,şişkinlik,ağrı gibi şikayetlerinin azaldığı hem de bağırsak hareketliliklerinin arttığı gözlenmektedir. Böbrekler, idrar yolları ve mideyi korumaya yardımcı olur, safra kesesi ve pankreas fonksiyonlarını da destekler.

Kalsiyum içeriğiyle kemikleri güçlendirir, aynı zamanda kasların düzenli çalışmasında, sinirler arasındaki iletişimde ve hormon düzeninin sağlanmasında olumlu etkileri vardır.

Magnezyum içeriğiyle de kalp,damar sağlığı üzerinde,kan şekeri ve tansiyonun düzenlenmesinde büyük önem taşır.

Cilt sağlığı üzerine de olumlu etkileri vardır. Pamuk yardımıyla cildinizi temizlerken kullanabilir, maden suyu ile yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Vücdunuzda ödem olduğunu düşündüğünüzde de ekstra tüketirseniz şişkinliklerinizden kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca bedeninizdeki toksinlerin atımına da yardımcı olacak ve tansiyonunuzu düşürecektir.

Tabi ki yine meyveli olanlarında uzak duruyoruz ama kendimiz meyve ekleyebiliyoruz. Özellikle limon,taze nane veya dondurulmuş meyvelerle daha da ferahlatıcı bir etkisi olacaktır. Tadını sevmeyenler için kesinlikle tavsiye ederim.

Ayrıca yoğurdunuz ve maden suyunuzla ayran yaparak da tüketebilirsiniz.

Günlük 1-2 şişe tüketilmesinde fayda var. Alırken sodyum içeriği düşük olanları tercih ediyoruz.

Bu makale 1 Ağustos 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Esra Niğdelioğlu

Dyt. Esra Niğdelioğlu 1992 yılında Niğde'de doğmuştur. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde başladığı eğitimini 2015 yılında başarıyla tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır.  Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi,Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi, Hacettepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi, Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi, Gazi Mustafa Kemal Hastanesi’nde Stajyer Diyetisyen olarak görev yapmış olan Dyt. Esra Niğdelioğlu, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının birlikte yürüttüğü “Beslenme Dostu Okul Projesi” kapsamında Bursa Bahar Semiha Acar İlkokulunda Nisan 2017’de öğrencilere, “Okul Çağında Sağlıklı Beslenme” konusunda eğitimler vermiştir. Dyt. Esra Niğdelioğlu, mesleki çalışmalarına Bursa Vera Fizyoterapi ve Diyet merkezi'nde devam etmektedir. ...

Etiketler
Soda
Dyt. Esra Niğdelioğlu
Dyt. Esra Niğdelioğlu
Bursa - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube