Doktorsitesi.com

Sigarayı bırakmak kilo aldırır mı?

Uzm. Dyt. Hilal Batmaz
Uzm. Dyt. Hilal Batmaz
20 Temmuz 20152745 görüntülenme
Randevu Al
Sigarayı bırakmak kilo aldırır mı?

Hayır aldırmaz.

Toplumdaki bu inanış yanlıştır. Yapılan araştırmalar, nikotinin metabolizmayı hızlandırma üzerine çok fazla etkisi olmadığını göstermiştir. Çevredeki olumsuz örnekler insanları yanlış yönlendirmektedir.

Kilo alımının en büyük etkeni, sigaranın yerine koyulan yiyeceklerin cinsinin ve miktarının doğru ayarlanmamasıdır. Sigara tat duyusunu azaltır. Sigara kullanımını bıraktıktan sonra dildeki tat duyusu reseptörlerinin duyarlılığı artar ve insanlar yemeğin zevkine varırlar. İştah artar. Besin alımı artar.

Sigarayı bırakan bireyler, şekersiz sakız çiğner ve fiziksel aktivitelerini artırırlarsa kilo almazlar.

Etiketler

Sigaranın zararlarıKilo verme yöntemleriKilo verme tedavisiSağlıklı yaşam bilgileriSağlıklı zayıflamaSağlıklı kilo vermeSağlıklı kilo vermekSağlıklı kilo vermenin faydalarıSağlikli kilo vermek için 10 püf noktasiSigarayı bırakmak kilo aldırır mıSigara bırakma ile kilo ilişkisiSigara ve kilo ilişkisiDiyetisyenle zayıflamaSigara kilo aldırmaSigarayı bıraktıktan sonra nasıl kilo verilirSigarayı bıraktıktan sonra kilo alınır mıSigara bırakmanın kiloya etkisi

Yazar Hakkında

Uzm. Dyt. Hilal Batmaz

Uzm. Dyt. Hilal Batmaz

Uzman Diyetisyen Hilal Batmaz 2014 yılından beri İzmit'te ve Gebze’ de danışmanlık vermektedir. Kocaeli Üniversitesi’nde 2 yıl Makine Mühendisliği okuduktan sonra Başkent Üniversitesi'nde %100 burslu olarak beslenme ve diyetetik bölümünü kazanmış ve 2. olarak mezun olmuştur. Birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi’nde tezli yüksek lisansını tamamlayıp uzmanlığını aldıktan sonra "Beslenme ve Diyetetik" alanında doktora eğitimine başlamıştır.

Sporcu Diyetisyenliği, Onkoloji Diyetisyenliği, Bariatrik Cerrahi Diyetisyenliği, Kardiyoloji Diyetisyenliği ve Nefroloji Diyetisyenliği sertifikalarına sahiptir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır