Lazerle idrar kaçırma tedavisi hakkında

Lazerle idrar kaçırma tedavisi hakkında

Kadınların sosyal hayattan soyutlanmasına neden olabilen idrar kaçırma problemi; gülerken, spor yaparken, hapşırırken veya tempolu bir şekilde yürürken idrar tutamama durumu olarak tanımlanabilir. İdrar kaçırma problemi kadınların özgüveni ile birlikte hayat kalitesini de azaltır.

Yaşın ilerlemesi ile mesane ve pelvik taban kaslarının zayıflaması, geçmiş doğumlar, menopoz dönemindeki hormonal değişimler, karın içi basıncın artması; diyabet ve böbrek rahatsızlıkları gibi sistemik hastalıklar neticesinde ortaya çıkabilen idrar kaçırma problemi; Erbiyum YAG lazer teknolojisi ile tedavi edilebilir.

Erbiyum YAG Lazer ile Stres Üriner İnkontinans Tedavisi

Pelvik taban kaslarının zayıflaması sonucu ortaya çıkan hafif ve orta dereceli stres tipi idrar kaçırma; Erbiyum YAG Lazer ile etkili bir şekilde tedavi edilebilir. Hasta özelinde değişmekle birlikte 2 seans idrar kaçırma tedavisi sonrası kadınlar idrar kaçırma problemlerinden kurtulabilir. Lazer uygulaması öncesi ve sonrası özel bir hazırlık gerekmez, uygulama sonrası hastalar hemen günlük hayatlarına geri dönebilirler.

Ortalama 20 – 25 dakika süren lazer ile stres üriner inkontinans (SUI) tedavisi sırasında cerrahi kesiler yapılmaz, kanama olmaz, doku hasarı oluşmaz. Bu nedenle iyileşme çok hızlı bir şekilde gerçekleşebilir. Seans sonrası antibiyotik ve analjezik etkisi olan ilaçların kullanılması gerekmez.

Lazerle İdrar Kaçırma Tedavisi Nasıl Etki Eder?

“Smooth Mode” teknolojisine sahip Erbiyum YAG lazer cihazı ile gerçekleştirdiğimiz idrar kaçırma tedavisi sırasında vajinal doku termal olarak etkilenir, ısınan bölgede yeni kollajen liflerinin oluşumu tetiklenir, doku sıkılaşması ön vajina duvarında etkisini sürdürür. Lazerle idrar kaçırma tedavisi sonrası vajina mukoza dokusu ve endopelvik fasya (pelvik tabandaki en derin fasya) sıkılaştığı için mesane desteklenir ve idrar kaçırma sorunu ortadan kalkar.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Hatice Aktan

Op. Dr. Hatice AKTAN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Atatük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.

Op. Dr. Hatice AKTAN, mesleki çalışmalarına İzmir'de bulunan Kadomer Kadın Sağlığı Merkezi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Lazerle idrar kaçırma tedavisi
Op. Dr. Hatice Aktan
Op. Dr. Hatice Aktan
İzmir - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube