Anorgazmi tedavisinde genital estetik uygulamaları

Anorgazmi tedavisinde genital estetik uygulamaları

Kadınların orgazm olamaması yani anorgazmi sorunu hem cinsel terapilerle hem de genital estetik uygulamaları ile tedavi edilebilir. Birey özelinde belirlenen tedavi yöntemleri ile kadınların cinsel tatmine ulaşmasının yanı sıra eşleriyle aralarındaki duygusal bağların güçlenmesi, çiftlerin cinsellik kaynaklı sorunlarının çözülerek mutluluklarının artırılması sağlanabilir.

Günümüzde orgazm bozukluğu yaşayan kadınların cinsel uyarılma sorunları yaşadıkları bilinen bir gerçektir. Özgüven eksikliğine neden olabilen fiziksel özellikler kadınların cinsel hayatlarında negatif deneyimler yaratır. Son yıllarda genital estetik uygulamalarında non invaziv metotların ön plana çıkması ile birlikte vajina yenileme ve dış genital bölge gençleştirme işlemleri daha çok tercih edilir hale gelmiştir.

G Noktası Büyütme ve G Noktası Gençleştirme: Orgazm sürecinde önemli bir etkiye sahip olan G noktası büyütüldüğünde penetrasyon sırasında cinsel uyarılma arttırılıp orgazm kolaylaştırılabilir. Kliniğimizde dolgu ve yağ enjeksiyonu uygulamaları ile G noktası büyütme işlemlerine ek olarak bölgede kollajen üretimini arttırıp cinsel hassasiyeti yükseltmek amacı ile G Noktası PRP uygulaması da yapılmaktadır.

Klitoris Küçültme: G noktası ile birlikte orgazm sürecinde aktif rol alan klitoris; binlerce sinir ucunun kesişim noktasıdır. Bazı kadınlarda klitoris deforme olabilir ya da derisi sarkabilir. Bu sorun hem uyarılmayı hem de kadınların özgüvenini etkilediği için klitoris küçültme ameliyatı yapılabilir. Bu operasyon labioplasti ve vajinoplasti operasyonu ile eş zamanlı olarak da gerçekleştirilebilir.

Vajinoplasti: Doğum, yaşlanma, genetik faktörler ve geçirilen jinekolojik operasyonlar sonucu vajina genişlediğinde hem kadınların hem de erkeklerin cinsel ilişki sırasında hazza ulaşması zorlaşır. Bu durumda vajina daraltma (vajinoplasti) ve vajina yenileme operasyonları ile orgazm olamama sorunu tedavi edilebilir.

Perine Dolgusu: Perinedeki izlerin yok edilmesi, klitoris ve G noktası uyarımının arttırılması ve vajinal sıkılaşmanın sağlanması adına perine dolgusu işlemleri yapılabilir. Böylece kadınlar kendilerini rahatsız eden görüntüden uzaklaşırken cinsel fonksiyonlarında artış yaşayabilir.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Hatice Aktan

Op. Dr. Hatice AKTAN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Atatük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.

Op. Dr. Hatice AKTAN, mesleki çalışmalarına İzmir'de bulunan Kadomer Kadın Sağlığı Merkezi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Anorgazmi
Op. Dr. Hatice Aktan
Op. Dr. Hatice Aktan
İzmir - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube