Lazerle bel fıtığı

Lazerle bel fıtığı

PERKUTAN DİSKEKTOM
İnsanların bir çoğu hayatının belli bir döneminde bel ve boyun ağrıları çeker.bunların bir çoğu kendiğinden düzelir ama %20 lik kısmı ciddi hale gelir ve ağrı bacağa yayıldığında, ayakta  güç kaybı olduğunda  ameliyat gerekebilir.
Günümüzde artık bel ve boyun fıtıklarında daha mikroinvaziv girişimler dediğimiz daha mikro,hastaya daha az işinden alı koyan çabuk iyileşmeyi sağlayan girişimler yapılmaktadı. Burda önmeli olan hangi hastanın hangi ameliyattan fayda göreceğidir.daha küçük fıtıklarda hiç anestezisiz lazerle 10 dk lık girişimsel işlemle hasta düzelirrken fıtığın sinirlere baskı yaptığı durumlarda yine hastaya anestezi vermeden görüntüleme altında perkutan diskektomi dediğimiz dışardan özel iğnesiyle girdikten sonra fıtığın tamamen alınması işlemi son zamanlarda oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Bu girişimin avantajı  hastaya anestezi verilmediği için hastada hayati tehlike doğuracak anestezi komplikasyonlarının olmaması, ciltte kesi olmaması, kanama olmaamsı aynı gün işine dönebilmesi bazı avantajlarıdır. Artık bel fıtığında eski buyuk ameliyat yöntemleri mümkün olduğunca yerini lazer ve perkutan diskektomi ya da endoskopi,k girişimler gibi daha küçük ve tehlikesiz girişimlere bırakmıştır, bu yöntemler  oldukça başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ayhan Kara

Op. Dr. Ayhan KARA, 1969 yılında Kahramanmaraş'ta doğmuştur. Tıp eğitimini 1991 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2 yıl süreyle acil serviste hizmet yaptıktan sonra Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Beyin Sinir ve Omirilik Cerrahisi uzmanlığını almıştır. Uzmanlık eğitimi esnasında Başhekimlik tarafından takdirname ile ödüllendirilmiştir. Uzmanlığı sonrasında 3 yıl Pediatrik Nöroşirurji eğitimi alan Op. Dr. Ayhan KARA, İrlandanın Glaskow kentinde dünyaca ünlü Pediatrik beyin cerrahlarıyla birlikte çalışmalarda bulunmuştur. Ayrıca omurga cerrahisine yönelerek Almanyada Hamburg Helios klinikte Almanya'nın en saygın spinal cerrahi uzmanı Prof. Dr. Dietmar Salgerle birlikte beraber çalışma fırsatı bulmuştur. Mesleki çalışmalarına Özel Göztepe Hastanesi'nde devam eden Op. Dr. Ayh ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Op. Dr. Ayhan Kara
Op. Dr. Ayhan Kara
İstanbul - Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube