Kognitif(bilissel-davranisci) terapi

Kognitif(bilissel-davranisci) terapi

KOGNITIF - DAVRANISCI PSIKOTERAPI

Kognitif terapide kişi kendi "düşünce sistemini, burda yaptığı hatalari, kalıplarını" fark edip, sorgulama ve degistirebilme imkani bulur.. Kisinin, belki cocuklugundan beri taşıdığı örneğin yetersizlik duygusunu sorgulayarak degistirmesi mümkündür. Ya da bilincaltina itilmis bazi anilar ya da olumsuz düşünceler kişiyi rahatsiz eder ve bunun çözümlenmesi gerekir.

Cozumlenmeyen olumsuz olaylarin yarattigi dusunceler kisiyi günlük yasaminda da sürekli rahatsiz ederek, yaşam kalitesini düşürür. Kisinin gerek is yerinde, gerek ailesiyle ya da yakin cevresiyle iliskilerinde tolere gücü zayiflar ve sorunlar yasayabilir. Kognitif terapiler bittigi zaman ilacla ayni etkiyi verdiği hatta bazen daha fazla ilerleme kaydettiği bilimsel olarak kanıtlamıştır.

Psikoterapist Dila Demir 

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dila Demir

VERİLEN HİZMETLER: -Bireysel Psikoterapi ( panik bozukluk, fobi-agorfobi, depresyon-mutsuzluk-hayattan zevk alamama, travma sonrası stres bozukluğu, kaygı boz, okb, somatizasyon boz, özgüven sorunu ve motivasyon eksikliği, sınav kaygısı, dikkat eksikliği, vajinismus, vb. sorunlar) -yetişkin , ergen ve çocuk psikoterapisi -evilik ve ilişki terapisi -hipnoterapi -emdr -cinsel terapi -boşanma ve ayrılık terapisi -evlilik öncesi terapisi -iletişim problemleri -kişilik bozuklukları -yeme  ve uyku sorunları -travma -bağımlılık -uyum sorunları beden algısına yönelik problemler -duygusal problemler -nefes terapisi (panikatak,depresyon ve kaygı bozukluklarında) -çocuklara uygulanan psikolojik testler(WİS-R, CAT, Bir insan çiz, agte, metropolitan, okul olgunluğu testi, vb..) -MMPI minnesota ç ...

Etiketler
Psikolojik destek
Psk. Dila Demir
Psk. Dila Demir
Yalova - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube