Kapalı böbrek taşı ameliyatı nedir?

Kapalı böbrek taşı ameliyatı nedir?

Böbrek taşları ciddi ağrıya sebep olan, kişinin günlük yaşamını bozan ve tedavi edilmezse böbrek fonksiyonlarında kayıpla sonuçlanabilecek kadar zarar veren bir hastalıktır. 

Önceki donemlerde küçük taşlar için dahi açık cerrahi işlemler uygulanırken, zamanla şok dalga tedavisi gibi yöntemler küçük taşlarda ameliyatın yerini almıştır. Fakat günümüzde artık böbrek taşları kapalı endoskopik ameliyatlarla tedavi edilebilmektedir. Şok dalga tedavisi ise küçük taşlarda  flexibl cihazlarla tedaviye yerini bırakmaktadır. Zaruri durumlar dışında tüm taşları endoskopik yöntemlerle tedavi edilebilmekredir.

Perkütan  nefrolitotomi, flexibl üreterorenoskopi gibi yöntemler ile hastalar taşsız böbreklere kavuşabiliyor. Bu yöntemlerde genellikle 1 günlük hastanede yatış süresi gerekmektedir.

Eğer böbrek taşınız var ise eski geleneksel tedavileri düşünerek tedaviyi geciktirip  böbreklerinizi riske atıp yaşam kalitenizi düşürmemenizi öneririz. Endoskopik yöntemlerle tedavi açık cerrahi ve şok dalga yöntemine göre çok daha konforlu, çok daha ağrısız olmakta ve tedavi süresi olarak hastaya haftalarla değerlendirebilecek  kadar zaman kazandırmaktadır.

Bu makale 18 Mart 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. İbrahim Düzgün

Op.Dr.İbrahim Düzgün,1983 yılında Gaziantep'te doğmuştur.Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2007 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almiştir.İhtisasını ise Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamlayarak Üroloji Uzmani olmuştur.

Gaziantep Dr.Ersin Arslan Devlet Hastanesi gibi kurumlarda görev almiş olan Op.Dr.İbrahim Düzgün,mesleki çalişmalarına ise şuan Özel Emek Hastanesi'nde devam etmektedir.

 

Etiketler
Böbrek taşı ameliyatı
Op. Dr. İbrahim Düzgün
Op. Dr. İbrahim Düzgün
Gaziantep - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube