Erkeklerde cinsel problemlere temel yaklaşım

Erkeklerde cinsel problemlere temel yaklaşım

Cinsel problemler toplumumuzda çok sık görülmekle beraber çok az sayıda erkeğin doktora başvurma sebebidir. Erkeklik duygusunda bir incinme, utanma gibi düşünce ve duygulanımlar nedeniyle kendi başlarına mücadele ederek kısır bir döngüye sokar erkek kendisini. Sorunu çözemedikçe daha da karamsarlığa kapılır ve sonuçta içinden çıkılmaz bir hale bürünür o küçük problem.

Aslında çözüm sanıldığı kadar da zor değildir. Eğer kişi kendisini ve problemini ifade etmeye hazır hale gelirse sorunun büyük bir kısmı çözülmiş demektir. Çünkü çözüm arayışına girmek, sorunla yüzleşmek işin en zor kısmıdır. Danışanlarımız bize en çok sertleşme problemleri ile başvurmaktadır. diğer sorunlar ise sırasıyla erken boşalma, cinsel isteksizlik, penis boyutuyla ilgili sorunlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat danışanlardan detaylı bilgi aldığımızda temel problem genç hastalarda genellikle erken boşalma olarak karşımıza çıkmaktadır. İleri yaş hastalarda ise organik kaynaklı sorunlar ( hormonal bozukluklar, diyabet, hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları, vs.) karşımıza çıkmaktadır.

Genç erkek hastalarda da sıklıkla karşılaştığımız bu soruna genellikle davranışşal yöntemlerle tedavi önermekteyiz. Gereken durumlarda medikal tedavi ile destek vermekteyiz. Erken boşalma gibi sorunlarda davranışsal tedaviler çok iyi sonuçlar vermektedir. Tedavinin kilit noktası hastanın sorunu kabullenmesi ve çözümünün tamamen kendi zihninde saklı olduğunu anlamasıdır. Ek olarak partner davranışları da önemlidir ve gerekli olgularda partner ile görüşmekte gerekmektedir. İleri yaş hastalarda ise altta yatan organik patoloji varsa öncelikle bu durumun düzene sokulması gerekir. Sonraki süreçte ise destek tedaviler ve terapötik yöntemlerle sonuca ulaşmaktayız.

Evlilik sürecinde ve kişisel mutluluk anlamında çok önemli bir yeri olan cinsel yaşamdaki sıkıntıların %99' u çözüme kavuşturulabilir. Yazımızın başında da dediğimiz gibi kişi problemi kendine itiraf edebiliyor ve bu sorunla yüzleşebiliyorsa, çözüm bulabilmesi için hekimine güven ve sabırdan başka bir şeye ihtiyacı kalmamıştır.

Bu makale 21 Ocak 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. İbrahim Düzgün

Op.Dr.İbrahim Düzgün,1983 yılında Gaziantep'te doğmuştur.Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2007 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almiştir.İhtisasını ise Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamlayarak Üroloji Uzmani olmuştur.

Gaziantep Dr.Ersin Arslan Devlet Hastanesi gibi kurumlarda görev almiş olan Op.Dr.İbrahim Düzgün,mesleki çalişmalarına ise şuan Özel Emek Hastanesi'nde devam etmektedir.

 

Etiketler
Erkeklerde hormon eksikliği
Op. Dr. İbrahim Düzgün
Op. Dr. İbrahim Düzgün
Gaziantep - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube