İmplant tedavisi

İmplant tedavisi

Maalesef  hemen hemen herkes hayatı boyunca belki bir tane, belki birkaç tane dişini kaybeder. Ya da bütün dişlerini kaybedebilir. Unutulmaması gereken nokta dişlerimizin hayati önemidir. Diş kayıpları çiğneme bozukluklarına bunun beraberinde bir çok mide ve sindirim sistemi rahatsızlarına, diğer sağlıklı dişlerimizin yer değiştirmesine, yüz orantımızın bozulmasına ve hatta konuşma bozukluklarına yol açabilir.

Kaybedilen dişleri yerine koymanın en modern yolu implant yöntemidir.

İmplantalar ağızdaki eksik dişlerin yerine konması amacı ile çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleridir. İmplantın yerleştirilmesinden sonra 3 ve ya altı ay içerisinde üzerine kaplaması yerleştirilerek tedavi tamamlanır.

İmplantlar hakkında yanlış bilinen birkaç bilgi var. Bunlardan ilki implantların çok ağrılı olduğudur.

 Modern anestezi yöntemleri biz doktorlara ve siz hastalara sağlıklı ağrı kesici özellikleri ile yardımcı olur.

İkinci yanlış bilinen unsur  implant prosedürünün son derece travmatik olduğu ve iyileşme sürecinin son derece uzun olduğudur.

İmplantı yerleştirmek 20 ila 40 dk arasında sürer.  Prosedürden sonra oluşabilecek rahatsızlık birkaç gün içinde geçer. Uygulama sonrası diş hekiminiz tarafından önerilecek ilaçlarla rahatsızlık minimum düzeye indirilir.  BU minimum düzeydeki ağrıya katlanmak implantın sağlayacağı avantajlar göz önünde bulundurulduğunda katlanılabilir..

Üçüncü yanlış bilinen unsur; implantların vücut tarafından kabul edilmediğidir.

İmplantın materyali titanyumdur. Titanium biolojik yapımıza uygun bir maddedir ve implant tedavilerinde vücudun bu materyali reddetme oranı, operasyon esnasında ki sterilizasyon işlemi ve kaliteli ürün kullanılması halinde  %2dir. Bağışıklık sistemimiz titaniumu yabancı madde olarak tanımaz ve kemik içi dokuya %98 oranında sorunsuz bir şekilde yerleşir.  

Dördüncü yanlış bilinen unsur ise implantların son derece pahalı olduğu yönündedir.

Evet implant belki yaptırabileceğiniz en ucuz tedavi yöntemi değildir. Fakat diğer uygulamalar için, ağızda yer alan sağlıklı dişlere de müdahale etmek gerekir. İmplant uygulaması için ise diğer sağlıklı dişlerinize hiçbir uygulama gerekmez. Köprü uygulamalarının %40’ı  5-6 yıl içinde yenilenme ihtiyacı duyar.  İmplantalar ise amacını kişinin hayatının sonuna kadar yerine getirmektedir. Bu durumda implant uzun vadede diğer tüm tedavilerden daha hesaplı bir uygulamadır. İmplantaların kullanımı protez ve köprülere göre çok daha rahattır ve yaşam kalitenizi düşürmez aksine yükseltirler. 

Dt. Beril Horasan.  

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Beril Horasan

Dt. Beril HORASAN, 1979 yılında İstanbul’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini Üsküdar Anadolu Lisesi'nde bitirdikten sonra 1997 yılında Yeditepe Diş Hekimliği Fakültesi’nde lisans eğitimine başlamıştır. 2003 yılında eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.

Mezuniyetinin ardından Horasan Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde çalışmalarına başlamış olan Dt. Beril HORASAN, Diş Hekimliğinin yanı sıra Botoks ve Dermal Dolgu uygulamalarında uzmanlaşmıştır. Kendisi de bir çocuk annesi olan Dt. HORASAN, çocuklarla olan kuvvetli iletişimi sayesinde çocuk hastaların favorisidir.

Etiketler
İmplant ömrü
Dt. Beril Horasan
Dt. Beril Horasan
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube