Estetik diş hekimliğinde beyazlatma uygulaması

Estetik diş hekimliğinde beyazlatma uygulaması

Dişlerimiz gerek dış etkenlerden gerek yaştan ötürü gerekse kahve sigara vb. çok tüketilmesinden yıllar içinde sararabilir. Sararan dişler insanın görüntüsünü etkilediği için rahatsız edici bir durum alabilir. Bazı insanlarda gülerken eliyle ağzını kapatma hareketinin bir refleks haline dönüşmesine bile sebep olabilir. Hiç şüphesiz dünyanın en güzel yüzü gülen bir yüzdür ve gülücükler saçarken çekinmek hiç bir insanın yaşamaması gereken bir endişedir. 

Sararmış dişlerimizi beyazlatmanın birkaç yolu var. Bunlardan en etkilisi ise diş hekiminiz tarafından uygulanan beyazlatma yöntemidir.

Diş beyazlatma işleminden önce dişlerin temizliği gerçekleştirilir, diş etleri bakım gerektiriyorsa bakımı yapılır ve sonrasında beyazlatma işlemine geçilebilir.

Beyazlatma işlemi için ilk olarak diş etlerinizi, dişlerinizin üzerine sürülecek beyazlatma jelinden korumak amacıyla dişlerle birleştiği noktalara bir bariyer uygulanır. Diş sert bir dokudur diş eti ise yumuşak bir dokudur. Bu sebeple bariyerler vasıtası ile diş eti korunmaya alınır. Dişlerinizi beyazlatan hidrojen preoksit jel, bariyerler sayesinde diş etlerinize temas edemez.

Bu uygulamanın sonrasında iste diş beyazlatma jeli tüm dişlerin üstüne tek tek uygulanır.

Hastanın ağzına tutulan ışık ile bu jeller aktif hale gelerek 20 ile 30 dakika arasında dişleri beyazlatır. Bu süre ilk seans için geçerlidir. İlk seans en etkili seanstır diyebiliriz. Genelde hastalar ilk seansın sonunda dişlerini gördükten sonra kocaman bir gülümseme ile tepki verirler. Olabilecek en beyaz tona ulaşmak için bu işlem 3 ila 5 seans arasında tekrarlanabilir. 

Bu beyazlatma yöntemi antibiotik kullanımına bağlı diş sararmaları gibi durumlarda etki gösteremez. Diğer sararma sebeplerinde ise oldukça etkilidir. 

Diş Beyazlatma işlemi sonrasında hafif bir sızlama hissedilebilir fakat bu sızlamanın önüne sızlama gideren jeller ile geçilebilir.

Bazı hastalarımın internet ortamında bulduğu ev yapımı beyalatma tüyolarıyla dişlerine zarar verdiğine tanık oldum. Bu tip durumlara dikkat edilmesini öneriyorum. 

Beyazlatılan dişler bakımı düzgün yapıldığı sürece uzun yıllar beyazlığını korur. Günümüzde gelişmiş diş beyazlatma sistemlerinin dişlere hiçbir zararı yoktur ve diş beyazlatma işlemi genelde kişide özgüven yükselmesi, daha rahat gülümseme ve daha rahat bir yaşam kalitesi sunar.  

 

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Beril Horasan

Dt. Beril HORASAN, 1979 yılında İstanbul’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini Üsküdar Anadolu Lisesi'nde bitirdikten sonra 1997 yılında Yeditepe Diş Hekimliği Fakültesi’nde lisans eğitimine başlamıştır. 2003 yılında eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.

Mezuniyetinin ardından Horasan Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde çalışmalarına başlamış olan Dt. Beril HORASAN, Diş Hekimliğinin yanı sıra Botoks ve Dermal Dolgu uygulamalarında uzmanlaşmıştır. Kendisi de bir çocuk annesi olan Dt. HORASAN, çocuklarla olan kuvvetli iletişimi sayesinde çocuk hastaların favorisidir.

Etiketler
Diş ağartmada (bleaching) güncel bilgiler
Dt. Beril Horasan
Dt. Beril Horasan
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube